Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vaellus vaihtui road trippiin

 

Evankeliset Opiskelijat ovat parhaillaan road tripillä Itä-Suomessa. Kuva: Julia Roitto

Perinteisesti Evankeliset Opiskelijat ovat keväisin lähteneet vaeltamaan tai järjestäneet muunlaisen reissun. Tänä vuonna suunnitelmana oli ensimmäistä kertaa road trip, joka on parhaillaan käynnissä Itä-Suomessa.

Itä-Suomen kiertue käynnistyi torstai-iltana, kun kolme henkilöautoa lähti 14 henkeä kyydissään kohti Itä-Suomea. Road tripille lähtijöinä on Evankelisten Opiskelijoiden toiminnassa mukana olevia Tampereelta, Vaasasta, Helsingistä, Turusta ja Seinäjoelta.

Matkan organisoijina toimivat tänä vuonna Elina Virtanen, Joona Vuorinen ja Eero Lähteenmaa. Budjetti on pieni, sillä ruokaa tehdään matkan aikana enimmäkseen itse ja yöpymiset hoidetaan Sley:n tiloissa tai luonnossa telttailemalla. Takaisin olisi tarkoitus ajaa huomisen sunnuntain aikana.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Itä-Suomi tutuksi

Ensimmäisenä matkapäivänä ajoreitti kulki Tampereelta Tammelan Liesjärvelle ja Porvoon kautta Kotkaan. Liesjärvellä Korteniemen perinnetilalla reissaajat pääsivät talkoilemaan ja tutustumaan sadan vuoden takaiseen elämänmenoon tilalla. Illaksi matkaajat ajoivat Kotkaan yöpymään.

– Aamuhartaus kotkalaisessa vesipuistossa kirsikkapuiden keskellä oli upea kokemus, reissussa mukana oleva Tampereen EO:lainen Julia Roitto kertoo.

– Muutenkin on mukavaa olla matkassa näin hyvällä porukalla, hän jatkaa.

Perjantaina matka jatkui Sapokan vesipuistossa pidetyn hartauden jälkeen Haminaan ja siitä Lappeenrantaan. Lappeenrannan jälkeen vuorossa oli retken järjestäjien viimeiseen asti salassa pitämä yllätyspysäkki, joka paljastui Parikkalassa olevaksi biisonitilaksi. Reissun toinen yö nukuttiin Punkaharjulla teltoissa Saimaan rannalla.

– Biisonitilalla oli myös ylämaankarjaa. Ne olivat niin nättejä, että otin niiden kanssa selfieitä, Roitto nauraa.

– Yöpyminen Punkaharjulla jännitti ensin kovasti, mutta hauskaa oli.

Reissu kallistuu kohti loppua

Tänään Evankeliset Opiskelijat ovat olleet Savonlinnassa kalakukkoja ja lörtsyjä syömässä. Suomen suurin kirkkokin Kerimäellä on jo tullut tutuksi ja illalla olisi tarkoitus vierailla Heinävedellä Valamon luostarissa. Päivän viimeiset etapit ovat Varkaus, Pieksämäki ja Jyväskylä, jossa yövytään paikallisen Sleyn tiloissa.

– Huomenna sitten olisi tarkoitus osallistua aamulla messuun ja sen jälkeen tutustua kaupunkiin pienemmissä porukoissa, Roitto kertoo.

– Osa menee seikkailupuistoon ja osa testaamaan koskenlaskua. Illalla ollaan jo takaisin Tampereella.

Matkan varrella on ilman erillisiä pysähdyksiä ehditty löytää jo 28 geokätköä. Varsinkin Tampereen EO:laiset ovat innokkaita kätköilijöitä, sillä neljä kuudesta mukana olevasta tamperelaisesta harrastaa Geocachingia.

– Yksi parhaista jutuista tässä road tripissä on ollut se, että uusia kätköjä on löytynyt niin paljon lisää uusilta paikkakunnilta, Roitto summaa reissun parhaita puolia.

– On myös mukavaa olla liikenteessä uskovien ihmisten kanssa. Ollaan samalla aaltopituudella tämän porukan kanssa.