Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jeesuksen sankarit kutsuvat uskovia kaduille

 

Jeesuksen sankarit vakuuttavat: kuka tahansa voi parantaa ihmisiä Jeesuksen nimessä

Hiljattain julkaistu sivusto Jeesuksen sankarit rohkaisee kohtaamaan ihmisiä kaduilla ja rukoilemaan heidän parantumistaan. Sivuston luoja Sami Blommendahlilla on viesti kaikille uskoville: ”sinäkin olet Jeesuksen sankari, koska Kristus elää sinussa!”

Jeesuksen sankarit -sivuston vastikään perustaneen Sami Blommendahlin sydämessä syttyi pari vuotta sitten palo olla Jumalan parantavan voiman välikappaleena.

”Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun vaimoni kanssa näimme Youtubesta videon, jossa tavalliset uskovat rukoilevat sairaiden puolesta kaduilla. Videolla kaikki tapahtuu hyvin luonnollisesti ja ihmisiä parantuu”, Blommendahl kertoo

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

”Innostuimme tästä ja halusimme samaa omaan elämäämme, koska meillä oli kaipuu nähdä Jumalan toimivan myös meidän kauttamme. Emme kuitenkaan heti uskaltaneet lähteä kaduille, koska se tuntui jotenkin liian pelottavalta, kun oli tottunut ainoastaan istumaan kirkonpenkillä”, Bolmmendahl jatkaa.

”Ajan kuluessa, samalla kun ahmimme katuvideoita, into sisimmässä kasvoi liian suureksi vain seurata sivusta. Otimme yhteyttä erääseen rovaniemeläiseen uskonveljeen, jonka olimme kuulleet tekevän tällaista. Parhaiten pääsee nimittäin alkuun, kun lähtee kaduille jonkun kokeneemman kanssa.”

Sanoma uskoville ja uskosta osattomille

Tärkeimpänä katurukouksen tavoitteena Blommendahl näkee opetuslasten tekemisen Jeesukselle

”Raportoimme kaduilla tapahtuneista asioista Jeesuksen sankarit -sivustolle, jotta moni uskova voisi innostua tekemään samaa. Sivuston osio ”Miten pelastutaan” on taas tarkoitettu heille, joita kadulla tapaamme.”

Blommendahl haluaa rohkaista uskovia kirkkokuntaan katsomatta löytämään identiteettinsä Jumalan lapsena.

”Liian moni uskova elää ikään kuin lamaantuneena, koska ei tiedä, mitä hän omistaa Kristuksessa. Haluamme rohkaista jokaista uskovaa kristilliseen suuntaukseen ja kirkkokuntaan katsomatta. Sairaita on oppinut parantamaan kanssamme esimerkiksi luterilaisia, adventisteja, helluntailaisia ja vapaakirkkolaisia.”

Useita kymmeniä uskovia onkin jo käynyt aktiivien kanssa kaduilla rukoilemassa

”Uskomme opetuslapseuteen, jossa autetaan ”kädestä pitäen”. Siksi otamme halukkaita mukaan kaduille aina, kun mahdollista”, Blommendahl lisää.

Toiminta onkin täysin harrastepohjaista ja se perustuu itse rukoilun lisäksi materiaalin julkaisemiseen Jeesuksen sankarit -sivustolla ja myös ryhmän Youtube- ja Facebook -tileillä.

Evankeliumia parantamisen kautta

Vaikka Blommendahlin mukaan ryhmän toiminta ei varsinaisesti keskity parantamiseen, on se hänen mielestään hyvä tapa todistaa ihmisille Jumalan todellisuutta.

”Haluamme julistaa Jumalan ilosanomaa sellaisella tavalla, että ihmiset saavat pelkkien sanojen sijaan jotain konkreettista osoitusta Jumalan voimasta. Parantaminen on yksi hyvä tapa osoittaa Jumalan todellisuus ja se, että Jumala todella välittää ihmisistä. Jeesus teki näin ja lähetti myös kaikki opetuslapsensa tekemään samaa. Ilosanoman julistaminen ja sairaiden parantaminen kulkee Jeesuksen sanojen mukaan käsi kädessä”, Blommendahl selittää.

Vaikka aluksi kadulla rukoileminen tuntuisi kankealta, rohkaisee Blommendahl luottamaan Jeesuksen nimen auktoriteettiin sekä Jumalan lapsen asemaan ja perintöoikeuksiin. Blommendahlin mukaan ajatus siitä, että vain harvoille ja valituille on annettu armoitus parantaa, on harhaanjohtava.

Aitoa kohtaamista

Rukoilijat ovat saaneet kaduilla osakseen monenlaista palautetta. Pääosin kohdatut ihmiset kuitenkin ottavat rukouksen mielellään vastaan.

”Kaduilla tavatut ihmiset kiittelevät meitä yleensä kahdesta asiasta. Ensinnäkin siitä, ettemme lähesty heitä ”lappu edellä” jakaen traktaatteja ja seurakunnan mainoksia, vaan kohtaamme heidät ihmisinä samalta tasolta. Motiivimme ei ole käännyttää heitä johonkin lahkoon, vaan osoittaa heille Jumalan valtakunta”, Blommendahl kertoo.

”Ihmiset ovat kuulleet Jeesuksesta jo tarpeeksi, mutta kukaan ei ole näyttänyt heille Jeesusta. Siksi toinen kiitelty asia on se, että he ovat saaneet jotain konkreettista osoitusta siitä, että puhumamme asia on totta. Parantaminen ja muut ihmeet on hyvä tapa saada ihminen ottamaan kuultu ilosanoma vakavasti. Jos ihmiset aistivat Jumalan rakkauden meistä, se tekee lähtemättömän vaikutuksen.”

Henkilökohtainen kutsu

Osa katurukoukseen lähteneistä uskovista on saanut palavan kutsun jatkaa toimintaa omassa lähipiirissään.

”Kaduilla mukana olleista uskovista moni on saanut uutta virtaa uskonelämäänsä. Joidenkin elämä on muuttunut täysin! Esimerkkinä eräs poika, joka tuli mukaani kaduille noin vuosi sitten hänen ollessa vielä 16-vuotias. Ekalla kerralla hän sai vierestä nähdä ensimmäisen parantumisen, kun rukoilin erään tytön selän puolesta. Seuraavilla kerroilla hän pääsi itsekin rukoilemaan ja pian ensimmäinen parantuminen tapahtui hänen kauttaan. Nyt vuosi myöhemmin hän on jo aivan konkari ja on opetuslapseuttanut useita ystäviään tekemään samaa. Koko pojan elämä ja asenne on muuttunut ja hän haluaa elää täysillä Jeesukselle!” Blommendahl iloitsee.

Vieraile sivustolla klikkaamalla tästä.