Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Uuden Tien selvitys: Kaksi kolmesta käy jonkin muun kuin paikallisseurakunnan messussa Helsingissä

 
Helsingin tuomiokirkko.

Viikkotasolla Helsingin evankelis-luterilaisilla seurakunnilla on keskimäärin noin 3 800 jumalanpalveluskävijää. Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan jumalanpalveluksiin osallistuu viikoittain keskimäärin 657 ihmistä. Seurakunnalla on 29 000 jäsentä. Uuden Tien selvityksen mukaan vain noin kolmannes aktiivikristityistä Helsingissä käy ev.-lut. paikallisseurakunnan messussa. KUVA: ISTOCK

Aktiivikristityistä vain noin kolmannes käy evankelis-luterilaisen paikallisseurakunnan messussa Helsingissä, selviää Uuden Tien selvityksestä.

Uuden Tien selvityksen mukaan Helsingissä kokoontuu ainakin 77 kristillistä seurakuntaa ja yhteisöä, joiden jumalanpalveluksissa käy viikossa keskimäärin noin 11 300 ihmistä. Määrä on alle kaksi prosenttia Helsingin 657 000 asukkaasta.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on jäsenmääränsä perusteella Helsingin suurin kirkkokunta. Kaupungin asukkaista vajaa puolet kuuluu kirkkoon. Kuitenkin jos katsotaan jumalanpalveluskävijämääriä, kansankirkko ei olekaan niin suuri.

KRS Krito 10.-23.6.

Viikkotasolla Helsingin ev.-lut. seurakunnilla on keskimäärin noin 3 800 jumalanpalveluskävijää. Samaan aikaan noin 7 500 ihmistä osallistuu jonkin muun yhteisön messuun Helsingissä. Jumalanpalveluskävijöistä siis vain noin kolmannes käy ev.-lut. paikallisseurakunnan messussa ja kaksi kolmesta muualla.

Lue lisää Uuden Tien verkkolehdestä, missä kristityt kokoontuvat Helsingissä ja miten asiaa kommentoivat yhteisöjen edustajat. 

 
artikkelibanneri Uusi Tie