Ukrainalainen Radio M jatkaa työtään sodan keskellä ja myös suomalaisten tuella

 
Kolme ihmistä seisoo Donetskin alueen kyltin edessä.

Medialähetysjärjestö FEBC-Ukrainan maajohtaja Eduard Kurilenko (keskellä) sekä radiotiimiläiset Irina ja Evgeniy kävivät tapaamassa kuuntelijoita Donetskin alueella. Yhdessä paikallisen kirkon kanssa he järjestivät sotilaille myös ruokajakelua. Kyltin takaa alkaa etulinja. Kuva: Radio M.

Ukrainassa toimiva kristillinen Radio M saa suomalaistuella hankittua muun muassa varavoimalaitokset sähkökatkosten varalle ja uusia työntekijöitä ruuhkautuneeseen puhelinpalveluun.

Medialähetys Sanansaattajien ukrainalainen kumppani, Radio M (FEBC Ukraine), jatkaa työtään sodan keskellä. Perustyön eli radiolähetysten ohella aseman työntekijät jalkautuvat myös sotilaiden pariin.

Esimerkiksi lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Radio M ruokki 500 sotilasta ja kertoi heille samalla Jeesuksesta. Tiimi jakoi sotilaille myös radioita. Radio M:n ohjelmapäällikkö Maxim palvelee tällä hetkellä sotilaspappina etulinjassa.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Sansa lähettää Radio M:n tukemiseksi 40 000 euron avustuksen. Sen turvin radioasema saa hankittua kahteen studioon varavoimalaitokset, sillä Kiovassa sähkö on poikki useita tunteja päivässä. Samoin Radio M voi palkata ruuhkautuneeseen puhelinpalveluun kolme uutta asiantuntijaa.

Kuuntelijoiden yhteydenotot ovat sodan aikana lisääntyneet merkittävästi. Avustus mahdollistaa lisäkoulutuksen puhelin- ja nettipalvelun työntekijöille, jotka keskustelevat monenlaisista traumoista kärsivien ja myös hengellisiä kysymyksiä pohtivien ukrainalaisten kanssa.

Rukouskirjoja rintamalle

– Olemme kuulleet monia tarinoita sotilaista, jotka ovat rukouskirjasta lukeneet puhelinpalvelustamme ja siten osanneet hakea apua, Radio M:sta kerrotaan.

Pieni osa Sansan avustuspotista käytetään näiden rukouskirjojen painatuskuluihin. Sotilaille ja lähellä rintamaa asuville jaettavissa pienissä kirjoissa on rukousten ohella tietoa puhelin- ja nettipalvelusta.

Helmikuuksi on suunnitteilla koulutustapahtuma radioaseman henkilökunnalle sekä puhelin- ja nettipalvelun työntekijöille. Suomalaisavustuksen turvin Radio M järjestää myös tilaisuuksia sotilaiden perheille.

Radio M on Sansan kumppanin, kansainvälisen medialähetysjärjestö FEBC:n Ukrainassa toimiva radioasemaverkosto. Sillä on neljä studiota ja kahdeksan paikallisasemaa eri puolilla maata. Sodan vuoksi osa studioista on siirretty väliaikaisesti Länsi-Ukrainaan.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa