Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tutkimus: Seurakunnattomat luultua myönteisempiä uskovia kohtaan

 

Ainakin Yhdysvalloissa yllättävän moni ihminen kertoo käyneensä lapsena kirkossa ja suhtautuvansa periaatteessa myönteisesti kristinuskoon. Kuvassa lapsia pyhäkoulussa Tampereella. Kuva: Kaj Aalto

Vain harvan ihmisen lapsena syntynyt side seurakuntaan katkeaa kielteisten tapahtumien vuoksi. Useammin syynä on vain ajautuminen pois yhteisöstä.

Ihmiset, jotka eivät käy kirkossa, eivät olekaan vihaisia henkilöitä, jotka eivät halua keskustella uskovaisten kanssa, kertoo The Christian Post. Väitteet perustuvat LifeWay Researchin ja Billy Grahamin evankeliointikeskuksen tutkimukseen.

Siihen osallistui 2 000 amerikkalaista, jotka eivät olleet käyneet seurakunnassa puoleen vuoteen. Selvitys kumoaa ennakkoluuloja, joita uskovilla ja pastoreilla usein on kirkkojen ulkopuolisia ihmisiä kohtaan. Ennakkoluulojen vuoksi seurakunnat myös usein epäonnistuvat tavoittamaan heitä – tai eivät edes yritä lähestyä heitä.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Tutkimuksen mukaan moni seurakunnaton esimerkiksi on valmis keskustelemaan uskovien kanssa.

Heistä valtaosalla on myös jonkinlaista kirkkoon liittyvää taustaa: 62 prosenttia esimerkiksi sanoo käyneensä lapsena kirkossa säännöllisesti. Monien seurakuntaelämä ei myöskään ole tyssännyt kielteisiin tapahtumiin, vaan side hengelliseen yhteisöön on vain ajan myötä katkennut.