Tuottaja vastaa kesäjuhlien sujuvasta etenemisestä

 

Minna Koivukoski toimii Vapaakirkon tulevan vuoden kesäjuhlien päälavan tuottajana.

Kesäjuhlien päätoimikunnan puheenjohtaja soitti Minna Koivukoskelle syyskuussa ja pyysi häntä kesäjuhlien päälavan tuottajan hommaan.

– Yllätyin soitosta, mutta otin tehtävän vastaan mielelläni! Tykkään organisoida ja saada asioita tapahtumaan. Olen siinä jopa ihan hyvä. Olen myös muutamana kesänä ollut mukana JunnuDynis-leirillä vastuussa tilaisuuksien kulusta. Ehkä siinä on syy siihen, miksi olen nyt tällä paikalla.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Koivukosken tehtäviin kuuluu päälavan tilaisuuksien tuottaminen eli organisoiminen, aikatauluttaminen ja toimeenpano.

– Lavan tapahtumien sujuva eteneminen on vastuullani. Tämä tarkoittaa sitä, että minun tulee olla tietoinen kaikista lavalla tapahtuvista asioista, jotta osaan laittaa kaiken järjestykseen ja varata kaikelle sopivasti aikaa. Olen myös tiiviissä yhteydessä kaikkien niiden tiimien kanssa, jotka ovat toteuttamassa päälavan tapahtumia.

Ennen kesäjuhlia Koivukoski on mukana työryhmässä, joka suunnittelee kaikkea kesäjuhliin liittyvää, aina visuaalisesta ilmeestä käytännön toteutukseen.

Loistavalla fiiliksellä kohti juhlia

Tuottajana Koivukoski unelmoi rakentavista, rohkaisevista, innostavista ja laadukkaista juhlista.

– Nuo piirteet saavat aikaan sen, että juhlat ovat myös helposti lähestyttävät ja saavuttavat uusia ihmisiä.

Kesäjuhlien teemasta ”Loistavaa!” tuottajalle tulee heti valoisa fiilis.

– Sen kuullessaan haluaa tietää, että mikä nyt on niin loistavaa. Ensinnäkin Jumala on loistava, sataprosenttisesti. Ja hän saa meidätkin loistamaan! Lisäksi seurakunta on loistava. Se ilmentää Jumalan kirkkautta ja valtakuntaa maan päällä.

Juhlien tavoitteena on se, että jokaisen olisi helppo tulla ja olla juhlilla, niin lavalla olijan, talkoolaisen kuin juhlavieraankin.

– Minun työni vaikuttaa ehkä eniten niihin, jotka ovat toteuttamassa kesäjuhlia käytännössä. Teen parhaani, jotta kenenkään ei tarvitse jännittää, että mitenkähän kaikki sujuu. Kaikki sujuu, kun se on hyvin organisoitua! tuottaja painottaa.

Paikallisten yhteys vahvistuu

Koivukoski haluaa palvella kesäjuhlia ja ihmisiä tekemällä parhaansa, tuomalla omat kykynsä ja vahvuutensa yhteiseen käyttöön.

– Kesäjuhlat on hieno tapahtuma, koska ihmiset tulevat yhteen suurella joukolla ja yhteydessä on voimaa. Teen sen, mitä voin, jotta ihmisten olisi hyvä olla kesäjuhlilla.

Koivukoski näkee, että valtakunnallinen tapahtuma palvelee myös paikallisia seurakuntia.

– Ensimmäisenä mieleeni tulee yhteys ja yhdessä tekeminen. Yhdessä tekemistä voi tapahtua sekä seurakuntien välillä että seurakuntien sisällä. Siinä on aina jotain voimakasta.

– Ja tietenkin paikallisille seurakunnille on hienoa se, että heidän kaupungissaan järjestetään iso kristillinen tapahtuma! Se varustaa ja rohkaisee yksilöitä ja seurakuntia. Rukoilen, että tulevan vuoden kesäjuhlat voisivat olla siunaukseksi koko Hämeenlinnalle!

Team KOKO matkusti maailmalla

Suomen Viikkolehden palstoilta Minna Koivukoski ja hänen miehensä Tatu tunnetaan Team KOKOsta, joka kiersi ympäri maailmaa tutustumassa erilaisiin seurakuntiin.

– Meillä on Tatun kanssa kaksi vahvaa, yhteistä intohimoa: matkustelu ja seurakunta.

Eräänä helmikuisena iltana rukoilimme ja mieleemme tuli ajatus reissaamisesta ympäri maailmaa tutustuen erilaisiin seurakuntiin. Jumala antoi meille siis unelman, joka sisälsi  suurimmat intohimomme!

Koivukosket tuntevat itsensä onnekkaiksi, kun saivat toteuttaa tuon reissun ja rakentua uusista tuttavuuksista ja seurakunnista.

– Toivottavasti onnistuimme rohkaisemaan ja innostamaan ihmisiä myös täällä kotimaassa. Tahdomme osaltamme rakentaa seurakuntaa Suomessa myös kaikella sillä viisaudella, jota reissusta saimme.

Koivukoski kertoo oivaltaneensa reissun aikana muutamia asioita paikallisesta seurakunnasta.

– Paikallisilla seurakunnilla on jokaisessa maassa, kaupungissa ja kylässä oma paikkansa. Siellä, missä on seurakunta, on Jumalan valtakunnan piirteitä nähtävillä. Seurakunnat näyttävät joka paikassa erilaisilta — ja niinhän se kuuluu ollakin. Erilaiset kulttuurit, ihmiset ja tavat vaikuttavat luonnollisesti myös siihen, miltä kristittyjen yhteys näyttää.

– Erilaisuus tulee esiin jo Suomenkin mittakaavassa ja jopa yhden kaupungin sisällä. Seurakuntia yhdistää tietenkin usko Jeesukseen ja universaalia vaikutti olevan myös se, että jumalanpalvelukset ovat sunnuntaisin.

Koivukoski alkoi matkan aikana miettiä jumalanpalvelusten tarkoitusta ylipäänsä.

– Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että niiden tärkein funktio on seurakuntalaisten varustaminen, rohkaisu ja innostaminen arkielämää varten.

Kallion Wapista rakentamassa

Nyt Koivukoski toimii osa-aikaisena työntekijänä Kallion Wapiksessa Helsingissä.

– Olen ollut mukana Kallion Wapiksen rakentamisessa alusta alkaen. Viimeisen puolen vuoden ajan olen ollut siellä osa-aikaisena työntekijänä.

Koivukosken työnkuvaan kuuluu kaikenlainen organisointi. Lisäksi hän johtaa musiikkitiimiä.

– Saan olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä, mikä on aivan parasta.

Koko sen ajan, minkä Koivukoski on elänyt Jeesuksen kanssa, hän on jollain tasolla palvellut seurakuntaa.

– Lähinnä olen ollut mukana musiikkihommissa helluntai-, vapaa- ja luterilaisissa seurakunnissa ja erilaisissa tapahtumissa.

KUVA: Antti Kokkola

TEKSTI: Tommi Koivunen