Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Timo Soini: ”Klassisen kristinuskon käsityksiä yritetään kriminalisoida”

 
Timo Soini istumassa kuulokkeet korvilla Radio Dein studiossa

– Klassisen kristinuskon käsityksiä ei pelkästään kiistetä. Ne yritetään kriminalisoida, varoittelee entinen ulkoministeri Timo Soini.

Soini kommentoi ensi viikolla ilmestyvän Päivi Räsänen Valtakunnansyytetty -kirjassa dokumentoitua kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeustaistelua Radio Dein Herätys!-aamulähetyksessä tänään torstaina. Soinin mukaan tietokirja käsittelee äärimmäisen vakavia sanan- ja uskonnonvapauden ytimeen pureutuvia kysymyksiä

– Tämä ajan kuva paitsi Suomesta, niin koko läntisestä ja anglosaksisesta maailmasta, Soini arvioi.

SEKL neliöb. 13.-16.6.

Hän kertoo seuranneensa tapaus Räsästä herkeämättömällä mielenkiinnolla.

– Kun prosessi alkoi, olin juuri jäänyt pois eduskunnasta, en kansan tahdosta vaan omastani. Minulla oli aikaa seurata tätä, ja seurasin tätä todella pieteetillä.

Soinin mukaan sisäministerinäkin toimineesta Räsäsestä tuli tapauksen myötä pelinappula arvojen ja ideologioiden väliseen kamppailuun. Kansanedustaja Päivi Räsänen avasi oikeusprosessiin liittyviä henkilökohtaisia tuntojaan Radio Deissä tänään Herätys!-aamulähetyksessä.

– Jos jonkun tähän myllyyn piti joutua, niin olkoon se sitten Päivi Räsänen. Hän kantaa tämän taakan upeasti. Tämä taistelu pitää käydä, muotoilee Soini.

”Taistelu on kesken, mutta se voitetaan.”

Timo Soini muistaa itsekin saaneen osansa siitä paineesta, jonka yksilö joutuu kohtaamaan, jos haluaa julkisella paikalla pitää kiinni perimmäisistä arvoistaan ja vakaumuksestaan, kun ne sotivat niin sanottua valtavirtaa vastaan.

– Taisin olla viisi kertaa oikeuskanslerin tutkinnassa ulkoministeriaikanani, viittaa Soini muun muassa kielteiseen suhtautumiseensa aborttiin, mistä häntä poliitikkoaikanaan vaadittiin julkisuudessa tilille.

Soinin näkemys on, että Räsäsen käräjäoikeustaistelun keskiössä oli suhtautuminen Raamattuun.

– Ne todella olivat Raamattukäräjät. Olin yllättynyt, kuinka kevyet syyttäjän argumentit olivat. Oikeussalissa esitettiin sellaisia syytöksiä Päivi Räsäsen sanomisista, joita hän ei ole koskaan lausunut.

Seuraavaksi Räsäsen oikeusprosessi siirtyy käräjäoikeudesta hovioikeuteen.

– Taistelu on kesken, mutta se voitetaan, vakuuttaa Soini.

Kuuntele Päivi Räsäsen ja Timo Soinin haastattelu Dei Plussasta [Herätys! 11.8.2022].

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)