Päivi Räsänen Radio Deille: ”En aio vaieta – olipa tuomio mikä tahansa”

 
Päivi Räsänen

Kamerat seuraavat kansanedustaja Päivi Räsästä Helsingin käräjäoikeuden käytävillä. Kuva: Danielle Miettinen

Kansanedustaja Päivi Räsäsen mukaan hänen oikeudenkäynnissään on viime kädessä kyse ihmisen pelastumisesta iankaikkisuuteen. – Sen takia en aio vaieta. Ilman muuta jatkan puhumista ja kirjoittamista, olipa tuomio sitten mikä tahansa

– Sakot ja vankeusrangaistus ovat pieniä asioita sen rinnalla, miten isoista kysymyksistä tässä on kyse. Ei ole kysymys mielipiteistä, joista voidaan tehdä kompromisseja tai olla hiljaa tarvittaessa. On kysymys vakaumuksesta, joka tähtää taivaaseen ja iankaikkiseen elämään. Silloin jopa kuolemakin on pieni asia sen rinnalla, kommentoi kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen oikeudenkäyntiään Radio Deille.

Räsänen sanoo jännittäneensä Helsingin käräjäoikeuden istuntoa jo muutaman päivän ajan, mutta kokee nyt olonsa rauhalliseksi.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– On oikeastaan valtava etuoikeus olla taistelemassa sanan- ja uskonnonvapauden puolesta, Raamatun vapauden puolesta. Sen vapauden, että saa puhua niin kuin Raamattu opettaa. Ja uskoa siihen, mitä Raamattu opettaa – myös niissä asioissa, jotka ovat ristiriidassa ajan hengen kanssa.

”Toivon mukaan ihmiset alkavat lukemaan koko Roomalaiskirjeen.”

Räsänen sanoo hänen käräjäkuulemisensa saaman huomion olevan suomalaisille eräänlainen mahdollisuus.

– Nyt on mahdollisuus kiinnostua Raamatusta, myös siitä Roomalaiskirjeen ensimmäisestä luvusta. Toivon mukaan ihmiset alkavat lukemaan koko Roomalaiskirjeen, koska sieltähän se pelastuksen sanoma löytyy.

Omassa perustelussaan valtionsyyttäjä Anu Mantila pohti synnin ja häpeän merkitystä maallisessa ja hengellisessä yhteydessä ja katsoo syntiseksi leimaamisen olevan alempiarvoistavaa.

– Syyttäjä on vetänyt johtopäätöksen, että kun puhun synnistä ja häpeästä, pidän homoseksuaaleja ihmisiä alempiarvoisina verrattuna heteroseksuaaleihin. Tällaista en ajattele, enkä näin ole sanonut. Me kaikki olemme syntisiä, Räsänen puolustautuu.

Kansainvälinen media haistaa ennakkotapauksen

­– Kun puhutaan synnistä ja teologisista käsitteistä kuten häpeä ja saastaisuus Jumalan edessä, niin siinä on kysymys ihmisen suhteesta Jumalaan – ei ihmisten keskinäisestä vertailusta. Ehkä kristinuskon tuntemus on suomalaisessa yhteiskunnassa jo niin heikkoa, että jos puhutaan synnistä, niin tulkitaan, ettei näitä ihmisiä pidetä Jumalan luotuina tai samanarvoisina kuin muita ihmisiä.

Päivi Räsänen vakuuttaa yrittävänsä vastailla oikeussalissa syyttäjän ja tuomioistuimen kysymyksiin parhaansa mukaan.

– Mielessäni rukoilen, että tässä tulisi mahdollisuus pitää ihan sitä evankeliumin asiaa esillä. Kun puhutaan synnistä, niin siitähän puhutaan juuri sen takia, että meillä on valtava sanoma siitä, että synnit on sovitettu. Syntiongelmaan on olemassa ratkaisu.

”En tietenkään hyväksy minkään kansanryhmän uhkaamista, panettelua tai solvaamista.”

Päivi Räsänen oli takavuosina itse eduskunnassa hyväksymässä lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, jonka rikkomisesta häntä nyt syytetään.

– Minulla ei ollut minkäänlaista ajatusta, että kirjoitukset, joita olin kirjoittanut jo aikaisemmin, olisivat jonkinlaisessa ristiriidassa tämän lain kanssa. En tietenkään hyväksy minkään kansanryhmän uhkaamista, panettelua tai solvaamista. Se on kristillisten arvojen vastaista.

Räsänen kiistää jyrkästi syyllistyneensä vihapuheen levittämiseen.

– Arvostan ihmisiä riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan. Kaikki ovat Jumalan kuvaksi luotuja arvokkaita ihmisiä, Jeesukselle rakkaita. Ilman muuta kristittyjen tulee kaikesta vihapuheesta pidättäytyä. Toisaalta Jumala on se, joka määrittelee, mikä on syntiä ja mikä ei ole syntiä.

Räsäsen oikeudenkäynnin on arvioitu olevan Suomen mittakaavassa historiallinen. Vertailukohtaa on vaikea löytää edes Euroopasta.

– Minulle tulee jatkuvasti valtavasti viestejä ympäri maailmaa sekä toimittajilta – ennen muuta kristillisen median toimittajilta ­– että kansalaisilta. Moni kertoo rukoilevansa Suomen puolesta – viestejä tulee jopa Intiasta, Etelä-Amerikasta ja Japanista.

MTV:n toimittaja Ivan Puopolo, Kirkko ja Kaupunki -median uutispäällikkö Pauli Juusela ja Parempi Avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen ruotivat tapaus Päivi Räsästä Radio Dein Jälki-istunnossa.

Kuuntele keskustelu Dei Plussasta

 

 

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)