Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta

Oikeudenkäynti Päivi Räsästä ja Juhana Pohjolaa vastaan veti Helsingin käräjäoikeuden täyteen mediaa

 

Helsingin oikeustalolla oli runsaasti median edustajia paikalla haastattelemassa kansanedustaja Päivi Räsästä ennen oikeudenkäynnin alkamista. Kuva: Danielle Miettinen

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) ja Lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjola ovat parhaillaan käräjillä Helsingissä syytettyinä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytetyt ovat kiistäneet kaikki syytteet.

Valtionsyyttäjä Anu Mantila painotti, että kyse ei ole teologiasta eikä raamatuntulkinnasta. Syytteissä ei ole kysymys siitä, ovatko Päivi Räsäsen puheet Raamatun mukaisia vai ei.

Mantila totesi, että jokaisella on uskonnonvapaus ja jokainen saa ajatella mitä haluaa. Mutta mielipiteiden ilmaisemisella on rajat.

SEKL Neliöb. vko 48. MJa

Päivi Räsäsen asianajaja, varatuomari Matti Sankamo totesi ennen oikeudenkäynnin alkua, että puolustus keskittyy lausumien kontekstiin.

– Ensimmäistä kertaa syytteen alaisena on teksti, jossa nimenomaan korostetaan kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta ja jakamatonta ihmisarvoa, Sankamo totesi.

Sanan- ja uskonnonvapaus ry oli järjestänyt oikeustalon edustalle mielenilmauksen, johon kokoontui poliisin mukaan 85 henkilöä eri puolilta Suomea. Järjestökoordinaattori Mirja Sjöholm Turusta halusi herätellä kristittyjä puolustamaan Raamatun asemaa yhteiskunnassa. Varapuheenjohtaja Soili Haverinen totesi, että hänellä ja hyvin monilla suomalaisilla kristityillä on samoja vakaumuksia, joista Räsänen ja Pohjola ovat tänään puolustamassa.

– Täällä mielenosoituksessa on helpompi olla kuin syytettynä tuolla salissa, Haverinen totesi.