Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Tervetuloa, turvapaikanhakija -video yhdisti kristittyjä

 

Videolla turvapaikanhakijat tervetulleiksi toivottaa muun muassa joukko Mäntän helluntaiseurakunnasta. Kuvakaappaus Tervetuloa, turvapaikanhakija -videolta

Video on noin sadan hengellisen työn tekijän viesti vieraanvaraisuudesta.

Eri kirkkokuntien ja kristillisten yhteisöjen työntekijöiden Tervetuloa, turvapaikanhakija -videon on nähnyt jo tuhannet suomalaiset, ja video on noteerattu myös ulkomailla.

USA:ssa videosta uutisoi Minnesota Public Radio ja Suomessa esimerkiksi MTV. Sosiaalisessa mediassa video on levinnyt tehokkaimmin Kirkon tiedotuskeskuksen Kirkko Suomessa -Facebook-sivun kautta. Kirkko Suomessa -sivun päivitys on näkynyt lähes 390 000 ihmisen uutisvirrassa, ja siitä myös keskustellaan vilkkaasti.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Luterilaisten lisäksi videolla näkyy helluntailaisia, vapaakirkollisia, baptisteja, adventisteja, metodisteja, ortodokseja sekä tunnustuskuntiin sitoutumattomien kristillisten seurakuntien edustajia. Videokampanjan aloittaja, toimittaja ja pastori Lari Launonen ilahtui kristittyjen johtajien innosta osallistua projektiin.

– Hienoa, että myös kristittyjen väliset liberaali–konservatiivi-linjat murtuivat yhteisen asian edessä. Toivon videon ennen kaikkea vaikuttavan keskusteluilmapiiriin. Tulijoista harva ehkä sitä näkee.

Launonen näkee yhtymäkohtia videoprojektin ja tavallisten suomalaisten esimerkiksi Facebookissa organisoimien auttamiskampanjoiden välillä.

– Tällä hetkellä on leimallista, että auttamistoiminta organisoituu luonnollisesti ja epävirallisesti, ilman esimerkiksi virallisia viestintästrategioita.

Tervetuloa, turvapaikanhakija -video YouTubessa.