Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristilliset ohjelmat leviävät myös muistikorteilla

 

Kristillisiä ohjelmasisältöjä voi Intiassa kuunnella mm. kännykkään laitettavan muistikortin avulla.

Medialähetystyö on muutakin kuin kristillisiä radio- tai tv-ohjelmia. Myös internet, cd ja kännykän muistikortti ovat kustannustehokkaita välineitä.

Intian luterilaiset kirkot jakavat cd-levyjä ja kännykkään laitettavia SD-muistikortteja, joihin on tallennettu kristillisiä ohjelmia. Niistä myös kouluttamattomat oppivat muun muassa maanviljelyä, ympäristöasioita ja terveellistä elämää sekä kristinuskon perusasioita.

Intian luterilaisten kirkkojen yhteistyöelin UELCI (United Evangelical Lutheran Churches in India) kouluttaa jäsenkirkkojensa edustajia tekemään tällaisia ohjelmatallenteita. Niitä on helppo ja edullista jakaa ihmisille esimerkiksi maaseutukylissä.

KRS Krito 10.-23.6.

Viestintäkoulutusta toteutetaan suomalaisvaroin. Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) tukee UELCI:n hanketta Luterilaisen maailmanliiton kautta.

Myös erilaiset mobiilisovellukset ovat medialähetystyön arkea. Erikoisempi työmuoto on huulipunamaisiin MP3-soittimiin ladattava ohjelmasarja Euroopan prostituoiduille. Hidden Treasures -niminen työ on osa kansainvälistä Project Hannahia, joka Suomessa tunnetaan Hanna-työnä.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa