Tapiolan seurakunta päätti toisena espoolaisseurakuntana avata ovet samaa sukupuolta olevien vihkitilaisuuksille – vastaavia päätöksiä on tehty myös muualla Suomessa

 
Tapiolan-kirkon-kirkkosali-sisältä

Tapiolan kirkko otettiin noin kaksi vuotta kestäneen peruskorjauksen jälkeen käyttöön keväällä 2022. Kuva: Sari Savela

Tapiolan seurakuntaneuvosto äänesti tiistaina seurakuntatilojen käytöstä samaa sukupuolta olevien parin vihkimiseen.

Tapiolan seurakunta teki tiistaina 10. toukokuuta päätöksen kirkkoherra Päivi Linnoisen esityksen mukaisesti, että seurakunta antaa kirkkotilat käyttöön kaikissa kirkollisissa vihkimisissä ja siunaamisissa. Seurakuntaneuvosto päätti asiasta äänin 10-5. Yksi seurakuntaneuvoston jäsen äänesti tyhjää ja viisi neuvoston jäsentä jätti kokouksessa päätöksestä eriävän mielipiteen. Jatkossa Tapiolan kirkkoa ja Otaniemen kappelia voi käyttää samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen. Tosin ei aivan heti, sillä päätös ei ole vielä lainvoimainen ja siitä tehdään todennäköisesti oikaisuvaatimus, jonka käsittely vie oman aikansa.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta teki vastaavan päätöksen noin viikkoa aikaisemmin. Myös muissa pääkaupunkiseudun seurakunnissa ja esimerkiksi Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ja Tuiran seurakunnassa on tehty päätös, että kirkkotiloja voi käyttää samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen.

Sansa neliöb. 3.5.-3.6. MJa

Evankelis-luterilaisen kirkon virallinen kanta avioliittokysymykseen on edelleen, että avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto.

*

Tekstiä korjattu 13.5. klo 9.36. Eriävän mielipiteen päätöksestä jätti viisi seurakuntaneuvoston jäsentä.