Ihmisiä ja ilmiöitä: Nina Åström palaa halusta kertoa Jeesuksesta

Espoon kristillisen koulun uusi rakennus ”Valotalo” vihittiin käyttöön – Koulu sai yli 20 vuoden odotuksen jälkeen komeat omat tilat

 

Kuvassa Espoon kristillisen koulun entisiä ja nykyisiä rehtoreita ja vastuunkantajia. Kansanedustaja Antero Laukkanen on kuvassa neljäs oikealta ja hänen vasemmalla puolella on koulun nykyinen rehtori Jonas Turunen. Kuva: Risto Huvila

Espoon kristillisen koulun ja päiväkodin uusi rakennus vihittiin käyttöön keskiviikkona 11.5. Keskeisellä paikalla Espoon Matinkylässä sijaitseva koulurakennus on myös kansanedustaja Antero Laukkasen yhden unelman täyttymys.

Espoon kristillinen koulu eli EKK avasi ovensa oppilaille vuonna 1999. Kahden vuosikymmenen aikana pieni, muutaman perheen vetämä koulu on kasvanut satojen lasten ja nuorten yhteisöksi. Vuosien varrella koulua on pidetty väliaikaisissa tiloissa eri puolilla Espoota. Pitkäaikainen haave toteutui, kun pysyvät ja ajanmukaiset tilat valmistuivat Espoon Matinkylään vuoden 2021 lopussa. Koulu- ja päiväkotitalon vihkimisjuhlaa vietettiin keskiviikkona 11. toukokuuta. Juhlassa puhunut kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu Antero Laukkanen kertoi odottaneensa vuodesta 2001, että koulu saisi pitkäaikaiset ja pysyvät tilat Espoosta. 

”Olin itselleni luvannut, että taistelua jatketaan siihen asti, kunnes Espoon kristillisen koulun tilaratkaisut saadaan maaliin”, Laukkanen kertoi KD-Lehden haastattelussa. Laukkanen kertoi puheessaan, että koulurakennus on unelmien täyttymys. Matka omaan koulurakennukseen on sisältänyt monia vaiheita. Todellinen askel eteenpäin otettiin 2010-luvulla, kun Espoo linjasi Espoon kristillisen koulun osaksi kouluverkkoaan.

SEKL neliöb. 7.-13.10.
Ilmakuva-valkoisesta-koulu-ja-päiväkotirakennuksesta
Espoon Matinkylässä sijaitseva Valotalo vihittiin käyttöön keskiviikkona 11.5. Kuva: EKK Arkisto

Uusi koulurakennus on nimetty Valotaloksi. Kampuksella toimii Espoon kristillinen koulu, päiväkoti Aarteet sekä taidekoulu Talentti. Tilat palvelevat espoolaisia perheitä, seurakuntia ja muita yhteisöjä monipuolisesti kouluaikana sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastus- ja kokoontumispaikkana.   

Nimivalinnan tausta

Nimi valotalo voitti vuonna 2020 järjestetyn nimikilpailun. Nimivalinnalla on haluttu kunnioittaa tontille aiemmin suunniteltua rakennushanketta. ”Samalle paikalle suunniteltiin 2010 -luvun vaihteessa Valotalo-nimistä kristillistä kulttuurikeskusta, jonka myötä alue kaavoitettiin julkiseen rakentamiseen ja varattiin hankeyhtiölle. Hankkeen pitkittyessä hankeyhtiö luovutti vuonna 2016 alueen kehittämisen EKK:lle, joka etsi silloin uutta tonttia kouluhankkeelle. Ilman tätä historian vaihetta näin keskeinen Matinkylän tontti tuskin olisi päätynyt meidän käyttöömme. Valotalo kunnioittaa kristillisen kulttuurikeskushankkeen työtä”, EKK:n hallituksen jäsen Mikko Vaara kertoo.

Nimi Valotalo kulkee myös käsi kädessä rakennuksen ulkoseinillä näkyvän taideteoksen kanssa. Taiteilija Kaarina Kaikkonen on luonut kaksiosaisen teoksen, joka ulottuu julkisivun ja sisäpihan puolelle. Voiman virtaa -niminen teos kuvaa kaikkiin spektrin väreihin hajoavia valonsäteitä. Julkisivun puolella valonsäteet laskeutuvat taivaalta kohti maata, ja sisäpihalla valo säteilee ulko-ovelta ulospäin.  Taidetta voi aina tulkita monella tapaa omaan maailmankatsomukseen peilaten.