Markku ”Rive” Kanerva, Juha Sipilä, Mika Aaltola… Kirkkopäivien lava täyttyy huippukeskusteluista

 
Kirkkopäivien esiintyjiä Ilta Silva Mika Aaltola ja Eero Huovinen

Ilta Silva esiintyy Kirkkopäivillä Radio Dein juhlakonsertissa. Mika Aaltola ja Eero Huovinen ovat keskustelemassa Oulun kaupunginteatterin lavalla.

Kirk­ko­päi­vät jär­jes­te­tään viikon kuluttua Oulussa. Tapahtuman keskustelutilaisuuksiin osallistuu huippunimiä eri elämänaloilta. Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien #YHDESSÄ2022 –kaupunkifestivaali näkyy vahvasti Oulussa ja Dei Plussassa.

Tänä vuonna Kirkkopäivien pääteemana on keskustelukulttuurin muutos. Lisäksi tapahtumassa pureudutaan esimerkiksi ympäristöaktivismiin, uskontodialogiin ja sodan problematiikkaan. Tarjolla on yli 70 tapahtumaa Oulun keskustassa ja sen lähialueilla.

Maksuttomia tapahtumapaikkoja ovat esimerkiksi Rotuaari, Keskustan seurakuntatalo ja Franzénin puisto. Maksullisia tapahtumia järjestetään pääasiassa Oulun teatterilla, jossa Radio Dei juhlii perjantaina 25-vuotista taivaltaan. Radioaseman Gospel Train -juhlakonsertissa tunnelmoidaan gospelin juurilla. Teatterissa kuullaan mustan gospelin klassikkoja 50-henkisen Pop Up Gospel -kuoron johdolla. Illan solisteina ovat muun muassa Ilta Silva (UMK 2021) sekä Etni Khan (Voice of Finland 2020).

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kirkkopäivien ja samassa yhteydessä järjestettävien Lähetysjuhlien keskustelutilaisuuksissa on osallistujina monia tunnettuja nimiä kuten ulkoministeri Pekka Haavisto, Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva, presidentti Tarja Halonen, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, kansanedustaja Juha Sipilä sekä koko joukko piispoja emerituspiispa Eero Huovisen johdolla.

Tapahtuman järjestävät Kirkkopalvelut, Suomen Lähetysseura ja Oulun seurakuntayhtymä. Kirkkopäivät järjestetään joka toinen vuosi vaihtuvalla paikkakunnalla. Seuraavan kerran Kirkkopäivien tapahtumapaikkana on Tampere.

Kirkkopäivät järjestetään 20.-22. toukokuuta. Tapahtuman kiinnostavimmat keskustelut striimataan suorana Dei Plus -palveluun. Radio Dei lähettää aalloillaan suoraa lähetystä Oulusta perjantaina 20.5. ja lauantaina 21.5. kello 12-16. 

Kirkkopäivien ohjelman löydät täältä.

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)