Sydän-Gospel kasvoi riparikonsertista gospeltapahtumaksi

 

dav

Tammikuussa Sydän-Laukaan koulun liikuntasalissa lauletaan armosta. Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä Sydän-Gospel kerää yhteen nuoria Keski-Suomen lisäksi ”toivottavasti kauempaakin”.

Sydän-Gospel lähti liikkeelle Laukaan seurakunnan riparikonserteista, joita nuorisotyönohjaaja Antti Mäkelä halusi viime vuonna laajentaa Suomi 100 ja Reformaatio 500 -juhlavuosien kunniaksi.

– Halusimme tarjota myös nuorille jotain spesiaalia, Mäkelä summaa.
– Saimme tapahtuman jälkeen hyvää palautetta ja päätimme, että jos vain rahat riittävät, ensi vuonna jatketaan.

Sansa neliöb. toukokuu, MJa

Mäkelä on ollut tänäkin vuonna päävastuussa tapahtuman järjestelyistä. Apuna hänellä ovat olleet seurakunnan nuoret, joiden mielipiteiden pohjalta Sydän-Gospelia on kehitetty. Itse tapahtuman koittaessa nuoret auttavat lavanrakennuksessa, järjestyksenvalvonnassa ja kahvion pyörittämisessä.

– Viime vuoden tapahtumasta saatu kiitos motivoi tähän vuoteen. Uskon, että Keski-Suomen alueella tällaiselle ilmaiselle gospelkonsertille on tarvetta ja tilausta, Mäkelä visioi.

Yhteistyö on voimaa

Haastattelun tekohetkellä joulukuun alussa Sydän-Gospelin ennakkosuunnittelu alkaa olla hienosäätöä vaille valmista. Toiseen kertaan saman tapahtuman järjestäminen on Mäkelästä ylipäätäänkin tuntunut paljon helpommalta.

– Ei ole tarvinnut sekoilla niin monessa asiassa, mies vitsailee.
Mäkelä luonnehtii Sydän-Gospelia melko pieneksi tapahtumaksi, jonka suunnittelu on mennyt pitkälti rippikoulukonserteista tulleella rutiinilla. Työtehtävien delegoiminen on ollut myös apuna tapahtuman järjestämisessä.

– Kun esiintyvät bändit tuovat tekniikan mukanaan, suurimmaksi haasteeksi meille jää se, että saadaan ihmiset paikalle – muutkin kuin pakotetut riparilaiset, Mäkelä naurahtaa.

Sydän-Gospeliin osallistuu riparille meneviä nuoria paitsi Laukaasta myös ympärysseurakunnista. Mäkelä muistuttaa, että tapahtuma on avoin ihan kaikille ja sinne kannattaa lähteä kauempaakin.

Sydän-Gospel järjestetään Sydän-Laukaan koululla 27.1.2018. Konsertissa esiintyvät Save, NNS ja Park7, raamattuopetuksen pitää entinen Laukaan seurakunnan nuori Juha Heinonen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Teksti Ada Ylönen | Kuva Antti Mäkelän albumi

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!