Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Sydän-Gospel kasvoi riparikonsertista gospeltapahtumaksi

 

dav

Tammikuussa Sydän-Laukaan koulun liikuntasalissa lauletaan armosta. Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä Sydän-Gospel kerää yhteen nuoria Keski-Suomen lisäksi ”toivottavasti kauempaakin”.

Sydän-Gospel lähti liikkeelle Laukaan seurakunnan riparikonserteista, joita nuorisotyönohjaaja Antti Mäkelä halusi viime vuonna laajentaa Suomi 100 ja Reformaatio 500 -juhlavuosien kunniaksi.

– Halusimme tarjota myös nuorille jotain spesiaalia, Mäkelä summaa.
– Saimme tapahtuman jälkeen hyvää palautetta ja päätimme, että jos vain rahat riittävät, ensi vuonna jatketaan.

SEKL neliöb. 5.-11.6. MJa

Mäkelä on ollut tänäkin vuonna päävastuussa tapahtuman järjestelyistä. Apuna hänellä ovat olleet seurakunnan nuoret, joiden mielipiteiden pohjalta Sydän-Gospelia on kehitetty. Itse tapahtuman koittaessa nuoret auttavat lavanrakennuksessa, järjestyksenvalvonnassa ja kahvion pyörittämisessä.

– Viime vuoden tapahtumasta saatu kiitos motivoi tähän vuoteen. Uskon, että Keski-Suomen alueella tällaiselle ilmaiselle gospelkonsertille on tarvetta ja tilausta, Mäkelä visioi.

Yhteistyö on voimaa

Haastattelun tekohetkellä joulukuun alussa Sydän-Gospelin ennakkosuunnittelu alkaa olla hienosäätöä vaille valmista. Toiseen kertaan saman tapahtuman järjestäminen on Mäkelästä ylipäätäänkin tuntunut paljon helpommalta.

– Ei ole tarvinnut sekoilla niin monessa asiassa, mies vitsailee.
Mäkelä luonnehtii Sydän-Gospelia melko pieneksi tapahtumaksi, jonka suunnittelu on mennyt pitkälti rippikoulukonserteista tulleella rutiinilla. Työtehtävien delegoiminen on ollut myös apuna tapahtuman järjestämisessä.

– Kun esiintyvät bändit tuovat tekniikan mukanaan, suurimmaksi haasteeksi meille jää se, että saadaan ihmiset paikalle – muutkin kuin pakotetut riparilaiset, Mäkelä naurahtaa.

Sydän-Gospeliin osallistuu riparille meneviä nuoria paitsi Laukaasta myös ympärysseurakunnista. Mäkelä muistuttaa, että tapahtuma on avoin ihan kaikille ja sinne kannattaa lähteä kauempaakin.

Sydän-Gospel järjestetään Sydän-Laukaan koululla 27.1.2018. Konsertissa esiintyvät Save, NNS ja Park7, raamattuopetuksen pitää entinen Laukaan seurakunnan nuori Juha Heinonen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Teksti Ada Ylönen | Kuva Antti Mäkelän albumi

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!