Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaan 9 hakijaa

 

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Marja Heltelä, Martti Häkkänen, Jussi Koivisto, Kari Latvus, Reijo Liimatainen, Ari Paavilainen, Seppo Sattilainen, Jouni Turtiainen ja Jari Uimonen.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla. Tuomiokapituli antaa lausunnon hakijoista seurakunnalle ja seurakunnassa valintaa valmistellaan kapitulin valitseman vaalin valmistelijan Pertti Simolan johdolla. Uuden kirkkoherran valitsee Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto. Valinta tapahtunee kevään 2018 aikana. Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaan liittyvät myös tuomiorovastin tehtävät. Seurakunnan nykyinen kirkkoherra, tuomiorovasti Matti Poutiainen jää eläkkeelle 1. syyskuuta 2018.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta on keskustan seurakunta, jossa on yli 30 000 jäsentä, ja jonka alueella asuu yli 50 000 asukasta. Lisäksi seurakunnan alueella käy työssä ja vierailee päivittäin kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilta pääkaupunkiseutua. Merkittäviä yhteistyökumppaneita ovat mm. valtion yksiköt, kaupunki, yliopisto, järjestöt, kokonaiskirkon ja hiippakunnan elimet sekä monet kuorot ja yhteisöt. Seurakunnassa on yli 60 palkattua työntekijää, joista pappeja on 12. Lisäksi seurakunnassa toimii yli 800 vapaaehtoista.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.