Suomen suurin yleisöäänestys alkoi tänään: haussa vuoden radiojuontaja – Radio Dein Mikael Juntunen ehdolla

 
Jippu säkenöi RadioGaalassa vuonna 2017. Tänä vuonna Radio Dein aamujuontaja Mikael Juntunen on ehdolla yleisöäänestyksessä valtakunnallisten radioiden sarjassa. Kuvat: Mikko Rintala ja Sakari Röyskö

Jippu säkenöi RadioGaalassa vuonna 2017. Tänä vuonna Radio Dein aamujuontaja Mikael Juntunen on ehdolla yleisöäänestyksessä valtakunnallisten radioiden sarjassa. Kuvat: Mikko Rintala ja Sakari Röyskö

Suomen suurin yleisöäänestys käynnistyi tänään maanantaina, kun radion kuuntelijat ympäri Suomen pääsevät äänestämään suosikkejaan vuoden radiojuontajaksi ja radio-ohjelmaksi. Radio Deistä ehdokaslistalle on nostettu Mikael Juntunen.

Kaupallisen radion 35v-juhlavuoden RadioGaalan yleisöäänestyksen valtakunnalliset ja paikalliset voittajat palkitaan Helsingin Narinkkatorilla 24. huhtikuuta pidettävässä RadioGaalassa.

RadioGaala-yleisöäänestyksellä on pitkät perinteet. Viime vuoden äänestyksessä annettiin yli 150.000 ääntä. Suosikkijuontajaa ja -ohjelmaa voi äänestää  osoitteessa www.radiogaala.fi 1. maaliskuuta asti. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kotimaisia Valcon vastamelukuulokkeita.

Jalohaukat vko 3 SMy

– 35-vuotisjuhlavuottaan juhliva kaupallinen radio vaikuttaa voimakkaasti kuuntelijoidensa tunteisiin ja uskon, että juuri se saa uskolliset radionkuuntelijat äänestämään suosikkejaan vuodesta toiseen, kommentoi RadioGaalaa järjestävän RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller.

Vuoden radiojuontajaksi on useana vuotena valittu Radio Suomipopin Jaajo Linnonmaa, mutta viime vuonna nuori juontajalahjakkuus Veronica Verho NRJ:ltä vei äänipotin.

Yleisöäänestyksen äänien perusteella palkitaan valtakunnallisten voittajien lisäksi myös paikallisradioiden suosikkijuontaja ja -ohjelma. Radio Dei on äänestyksissä mukana valtakunnallisten radioiden sarjassa. Kanavan juontajista ehdokaslistalle on nostettu aamujuontaja Mikael Juntunen. Vuoden radio-ohjelma -kategoriassa on puolestaan ehdolla Radio Dein aamulähetys Herätys!.

Kolme vuotta sitten Radio Dei teki historiaa, kun Jippu äänestettiin Suomen radioiden suosituimmaksi naisjuontajaksi. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kristillisen kanavan juontaja noteerattiin merkittävästi RadioGaalassa.

Kaupallisella radiolla on 35-vuotisen historian lisäksi muitakin syitä juhlia: vuosi 2019 oli jo kuudes perättäinen ennätysmyyntivuosi, jolloin kasvua kertyi 6,1 % edellisvuoteen nähden ja radiomainontaa ostettiin 69,74 miljoonalla eurolla. Lisäksi audio ylipäätään on vahvassa nosteessa uusien teknologioiden ja käyttömuotojen, kuten älykaiuttimien ja podcastien myötä, mikä on avannut lisää kasvun mahdollisuuksia myös radiolle.

Vuoden radiojuontaja- ja Vuoden radio-ohjelma -äänestykseen

 
Radio Dei RADIOT_FI 2