Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suomalaismepit vetosivat kahden kiinalaiskristityn puolesta

 

Kiinan EU-suurlähettilään vastaus meppien vetoomukseen oli yksiselitteinen: kunnioittakaa oikeusjärjestelmäämme. – Pidän suurlähettilään vastausta osoituksena Kiinan piittaamattomasta asenteesta uskonnonvapautta ja muita ihmisoikeuksia kohtaan, vaikka virallisesti toisin väitetään, kommentoi Sari Essayah.

Euroopan parlamentin viisi suomalaisjäsentä vetosivat Kiinan Suomen ja EU:n suurlähettiläisiin kahden kristityn kiinalaismiehen vapauttamiseksi. Heidän uskotaan tulleen vangituiksi uskonnollisen aktiivisuutensa vuoksi.

Kristitty ihmisoikeusjuristi Gao Zhisheng oli kateissa yli 400 päivää. Nyt hänen on raportoitu olevan kotiarestissa Pekingissä. Gao Zhishengin vaimo ja lapset saivat turvapaikan Yhdysvalloista viime vuonna, ja suomalaismepit pyysivät hänelle lupaa lähteä perheensä luokse.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Uiguurikristitty Alimjan Yimit tuomittiin 15 vuodeksi vankeuteen viime kesänä. YK:n mielivaltaisia pidätyksiä käsittelevä työryhmä totesi, että Yimit on vangittuna yksinomaan hänen uskontonsa ja uskonnollisen toimintansa vuoksi. Epäillään lisäksi, että Yimitin muslimisukulaiset ovat ilmiantaneet hänet viranomaisille hänen kristityksi kääntymisensä takia.

Vastauksessaan europarlamentaarikko Sari Essayah´lle ja muille allekirjoittajille Kiinan EU-suurlähettiläs toteaa kiinalaiskristittyjen syyllistyneen rikoksiin, toisen vallankumoukselliseen toimintaan ja toisen valtionsalaisuuksien paljastamiseen ulkomaisille toimijoille.

– Suurlähettiläs toivoi kunnioitusta Kiinan oikeusjärjestelmää kohtaan. Pidän suurlähettilään vastausta osoituksena Kiinan piittaamattomasta asenteesta uskonnonvapautta ja muita ihmisoikeuksia kohtaan, vaikka virallisesti toisin väitetään, kommentoi Sari Essayah.

 
artikkelibanneri Uusi Tie