Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Diakin Järvenpään ja Kauniaisten yksiköiden säilyttämiseksi luovutettiin adressi

 

Adressia opetusministeri Henna Virkkuselle oli luovuttamassa muun muassa Juha-Pekka Tulijoki (kesk.) ja Juha Auvinen (oik.). Kuva: Jouko Makkonen

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Järvenpään ja Kauniaisten yksikköjen lakkauttamista vastustava adressi luovutettiin tänään keskiviikkona 26.5. opetusministeri Henna Virkkuselle (kok) ja Diak Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Lemmetyiselle.

Adressin taustalla on Diakonia-ammattikorkeakoulun ja opetusministeriön neuvottelema sopimus kirkon nuorisotyönohjaajien ja diakonien koulutuksen kokoamisesta pääkaupunkiseudulla yhteen toimipisteeseen. Käytännössä päätös tarkoittaa Diakin Kauniaisten yksikön lakkauttamista ja Järvenpään yksikön keskeisten toimintojen siirtämistä Helsinkiin.
Adressissa vaaditaan opetusministeriötä ja Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy:tä perumaan aikaisemmin vahvistettu sopimus ja aloittamaan neuvottelut uuden sopimuksen syntymiseksi.
Adressin mukaan suunniteltu toimenpide on Diakin kohdalla ”ristiriidassa kirkollisen koulutuksen erityisluonteen ja tavoitteiden kanssa ja merkitsisi juuri rakennetun ja hyvin toimivan koulutuksen heikentämistä”.
”Esitetty ratkaisu sotii paitsi aiemmin tehtyjä päätöksiä ja Diakin hyväksi havaittua strategiaa myös eri toimipaikoista saatuja koulutuksen tuloksia ja hyvien työelämäyhteyksien rakentamisedellytyksiä vastaan”, adressissa jatketaan.
Adressia opetusministerille luovuttamassa ollut ryhmä vetosi muun muassa yksiköiden korkeaan läpipääsyprosenttiin, lähellä oleviin työelämäyhteyksiin ja pienten yksiköiden hyvään opiskeluympäristöön. Adressia luovuttamassa ollut opiskelijoiden edustaja, O’Diakon pääsihteeri Juha-Pekka Tulijoki kertoi lakkautusuhan alla olevien yksiköiden saaneen opiskelijakyselyissä erittäin hyviä arvosanoja viihtyvyydestä ja ilmapiiristä.
Ministeri Virkkunen oli samaa mieltä vetoomuksen jättäjien kanssa siitä, että sosiaali- ja terveysalan opiskelupaikkoja täytyisi lisätä. Hän myös muistutti, että tietyillä aloilla on ylikoulutusta, ja joidenkin oppilaitosten täytyisi luopua tietyistä aloista. Virkkunen totesi, että aiheesta varmasti käydään vielä keskustelua.
Adressin oli luovutushetkeen mennessä allekirjoittanut 2872 henkilöä.
Diakin ylläpitäjähallitus käsittelee Diakonia-ammattikorkeakoulun ja opetusministeriön sopimusta kirkon nuorisotyöntekijöiden ja diakonien koulutuksen siirtämisestä Järvenpäästä ja Kauniaisista Helsinkiin kokouksessaan 9. kesäkuuta. Oppilaitoksissa aloitettiin huhtikuun lopussa yt-neuvottelut, jotka päättyvät ensi viikolla. Diakin ylläpitäjähallituksen on määrä ottaa Järvenpään ja Kauniaisten toimipaikkojen tulevaisuus uudelleen käsittelyyn yt-neuvottelujen päätyttyä.

Adressi on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa:
http://www.adressit.com/diak

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Lue myös:
Järvenpään ja Kauniaisten leikkauspäätös uuteen käsittelyyn

Ministeriö leikkaamassa kirkon koulutuksen Järvenpäästä ja Kauniaisista