Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

STI:n pääsihteeri: Lähetysjärjestöillä laillinen oikeus olla palkkaamatta homoseksuaaleja

 

Sari Roman-Lagerspetz ei lämmennyt Radio Dein Viikon debatissa Ville Auvisen tulkinnalle

KUUNTELE DEBATTI. Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Ville Auvinen katsoo, että lähetysjärjestöillä on oikeus olla palkkaamatta rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä työntekijöitä. Auvinen kertoi asiasta Radio Dein Viikon debatissa keskiviikkona. Hän perustaa näkemyksensä EU:n työsyrjintädirektiiviin, joka sisältyy hallituksen yhdenvertaisuuslaista antamaan esitykseen.

– Työsyrjintädirektiivissä ei puututa kirkon tai muiden organisaatioiden oikeuteen vaatia palveluksessaan olevilta henkilöiltä vilpittömyyttä ja uskollisuutta suhteessa järjestöjen eetokseen kunhan ne toimivat kansallisen lainsäädännön mukaisesti, Auvinen siteeraa hallituksen yhdenvertaisuuslaista antamaa esitystä.

– Ymmärrän niin, että direktiivi antaa työantajalle näissä asioissa vapauden harjoittaa erillistä kohtelua rekrytoinnissa, Auvinen päättelee.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ville Auvinen myös katsoo, ettei kirkko ole tehnyt päätöstä, joka velvoittaisi rekrytoimaan homoseksuaaleja.

– Piispainkokous ei ole ottanut virallista kantaa tähän kysymykseen. Se on vain esittänyt asiantilan ja neljä eri vaihtoehtoa miten kirkko voisi tästä edetä.

Debatin toinen osapuoli tutkija Sari Roman-Lagerspetz oli suorassa lähetyksessä täysin eri mieltä.

– Ei seksuaalinen suuntautuminen ole eetos, vaan henkilöön liittyvä asia, jolle ihminen ei voi mitään. Se rinnastetaan esimerkiksi YK:n asiakirjoissa ihonväriin ja sukupuoleen.

Roman-Lagerspetz muistutti työoikeuden professori Seppo Koskisen parin vuoden takaisesta lausunnosta. Koskinen arvioi tuolloin Kotimaa24:lle, ettei työntekijän seksuaalinen suuntautuminen kuulu työnantajalle. Jos työnantaja kertoo julkisesti, ettei aio palkata homoseksuaalisessa suhteessa elävää henkilöä töihin, työnantajan voidaan Koskiseen mukaan ajatella syyllistyneen syrjintään.

Kuuntele Viikon debatti Radio Dein ohjelma-arkistosta

Lue myös:

Pohjoismaiset lähetysjärjestöt katkaisemassa Israel-yhteistyön Suomen Lähetysseuran kanssa

Piispan kyselytunti: Kenelle kuuluu vastuu kirkon työhön opiskelevien hengellisestä elämästä?

Norjalaispapit protestoivat kirkon suunnitelmia homoparien siunaamiseksi

 

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)