Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sota ei ole pysäyttänyt evankeliointityötä Ukrainassa – kristityt jakavat toivoa, ruokaa ja lääkkeitä myös tulva-alueilla

 

Risto ja Marja Liedenpohja kertoivat kuulumisia Ukrainasta Kylväjän kesäpäivillä lauantaina 10.6.2023. Kuva: Jussi Valkeajoki

Risto ja Marja Liedenpohja ovat lähes päivittäin yhteydessä Ukrainaan, jossa he ovat tehneet juutalaistyötä 15 vuoden ajan Kylväjän palveluksessa. Kristityt auttavat hyökkäyssodan ja tulvan keskellä monin eri tavoin.

Kylväjän kesäpäivillä jaettiin lauantaina tuoreita kuulumisia Ukrainasta ja Kreikasta.

Risto ja Marja Liedenpohja välittivät yhteistyökumppaneidensa Leonid ja Olga Vassermanin pyynnön rukoilla messiaanisten jumalanpalvelusten puolesta Ukrainan Odessassa ja sen lähialueilla.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Suomalaispari kertoi myös ystävästään, Vladislav Smokvinista, joka on auttanut vammaisia, vanhuksia ja vähävaraisia Hersonissa ja Donetskissa.

– Hän on onnistunut haastavista olosuhteista huolimatta viemään näille alueille vaatteita ja kenkiä sekä hengellistä kirjallisuutta, kertoo Risto Liedenpohja.

Liedenpohjille kiirineet uutiset hyökkäyssodan ja tulvan runtelemilta alueilta ovat olleet karuja:

– Olen ollut yhteydessä kristittyihin, jotka ovat olleet alueilla, jotka Venäjä ensin valloitti ja Ukraina sitten vapautti. Lähistölle jääneet viholliset ovat kuitenkin jatkaneet pommituksia, ja sitten vielä iski tulva.

Tarve rukoustuelle ja aineelliselle avulle on suuri.

– Eniten auttavat rahalahjoitukset, joilla voidaan Ukrainassa ostaa sitä, mistä on akuutein pula.

Siirtolaisten seurakunta

Kylväjän työntekijät, Bella ja Faisal Masih, ovat Kreikassa auttaneet Pakistanista, Intiasta, Bangladeshista ja Nepalista tulleita pakolaisia ja siirtotyöläisiä vuodesta 2018 lähtien.

– Olemme tehneet kokonaisvaltaista työtä ja pyrkineet täyttämään heidän tarpeitaan jakamalla ruokaa, vaatteita ja lääkkeitä sekä rukoilemalla heidän kanssaan.

Kristillinen työ on vaatinut jatkuvaa rukousta, periksiantamattomuutta ja sinnikkyyttä. Ystävyysevankelionnista alkaneesta työstä on neljässä vuodessa muodostunut elävä, kristillinen yhteisö.

– Tänä keväänä Alpha ja Omega -keskuksessamme siunattiin tehtäväänsä ensimmäiset seurakunnan vanhimmat, Masihit kertovat.

Pari kiittää esirukouksista, joiden vaikutuksen he ovat elämässään kokeneet:

– Jumala ei vain lähetä kristittyjä eri puolille maailmaa, vaan on heidän kanssaan ja tekee työtä heidän kauttaan.

Kylväjän kesäpäiviä vietetään paraikaa Tampereella hotelli Rosendalhissa. Tapahtuman teemana on Loistakoon valonne. Tapahtuma jatkuu sunnuntaina 11.6.2023 juhlamessulla Kalevan kirkossa kello 10. Messussa siunataan kaksi uutta lähetystyöntekijää diasporatyöhön.

Tallenne kesäpäiviltä on kuultavissa Radio Deissä maanantaina 12.6.2023 klo 19.45–21.00. Tallenteessa kuullaan Jukka Kääriäisen linjapuhe sekä Hanna Lindbergin raamattuopetus.