Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakuntien superviikonloppuna Tampereelle odotetaan jopa 15 000 kävijää

 

Tänä viikonloppuna Tampereella tapahtuu todenteolla.

Tulevana viikonloppuna Tampereella on useita isoja ja vetovoimaisia tapahtumia. Spirit 2015, Kaikilla kielillä, Yhden hinnalla sekä Peräkonttikirppis tarjoavat ohjelmaa ja tekemistä monenikäisille.

Aivan päällekkäin tapahtumat eivät sentään onneksi mene. Helatorstaina Aleksanterinkirkon täyttää Spirit 2015. Valtakunnallinen raamattutapahtuma Kaikilla kielillä ja kirkon nuorisopäivien jatkaja Yhden hinnalla ovat koko viikonlopun mittaisia tapahtumia. Peräkonttikirppis puolestaan kerää ihmiset Keskustorille sunnuntaina.

Nuorille ja nuorille aikuisille

Kirkon nuorisopäivien jatkajaan Yhden hinnalla -tapahtumaan odotetaan 2500 nuorta ympäri Suomea. Kolmipäiväisen tapahtuman vetonauloja ovat muun muassa Pakkahuoneella pidettävät Koko Suomen Nuortenilta perjantaina, Ristirock lauantaina sekä Särkänniemimessu sunnuntaina Särkänniemen ulkolavalla. Tapahtuman pääjärjestäjiä ovat Nuorten Keskus ry, Tampereen seurakuntien nuorisotyö, Turun ja Oulun hiippakunnat, Kirkon kasvatus ja perhetyö, Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu/Changemaker.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Spirit 2015 on Hengen uudistus kirkossamme ry: järjestämä tapahtuma. Yhdistys on Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa toimiva uudistusliike, jonka visiona on ”Tukea ja rakentaa Pyhän Hengen voimassa eläviä yhteisöjä ja lähettää niiden jäseniä maailmaan”. Spirit kerää Tampereelle satoja ihmisiä Jumalan sytytettäviksi. Inspiraatiota on tarjolla messun, opetuksen, puheiden, talks show’n ja ylistyksen kautta.

Kaikenikäisille 

Kaikilla kiælillä [kiälillä] on tamperelaisittain nimetty Pipliaseuran valtakunnallinen ja kaikille avoin raamattutapahtuma, joka kokoaa vuosittain 4000 osallistujaa. Tänä vuonna päivien erityisenä teemana on Intiassa tehtävä raamatunkäännöstyö. Päivien suurin yksittäinen yleisötapahtuma on Intia-konsertti, jossa Duo Hanhiniemi-Rauhala M.A.D. esiintyy Tuomiokirkossa. Konsertin tuotto ohjataan Pipliaseuran kautta Intian näkövammaisten ja sokeiden lasten ja nuorten hyväksi. Kaikilla kielillä -raamattutapahtuman toteuttavat Tampereen seudun seurakunnat, Pirkanmaan Pipliaseura sekä Suomen Pipliaseura.

Peräkonttikirppis on Aamulehden torstailiitteen Moron ja Tampereen seurakuntien yhteistempaus, jonka myyntipaikoista ja oheismyynnistä saatava tuotto ohjataan lyhentämättömänä ruoka-avunvarassa olevien tamperelaisten auttamiseen. Paikalle odotetaan yli 10 000 kävijää.