Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Seurakuntalaisen ennätysvuosi 2017: Trump, sananvapaus, avioliitto ja sukupuolisuus puhuttivat

 

Seurakuntalaisen luetuin artikkeli vuonna 2017 oli Kai Kortelaisen kirjoittama Jari Sinkkosen haastattelu: ”Ei vetele!” – Jari Sinkkosen mukaan poikien ongelmia ei uskalleta nostaa esiin.

Kulunut vuosi on ollut uutiverkkosivusto seurakuntalaiselle ennätyksellinen. Koko vuoden aikana sivustolla on käynyt 600 000 eri kävijää.

Seurakuntalainen.fi uutisverkkosivusto on kasvattanut suosiotaan entisestään vuonna 2017. Vuonna 2010 perustettu kristillisten lehtien yhteinen verkkomedia on vakiinnuttanut asemansa laajasti luettuna mediana. Vuoden 2017 aikana sivustolla on ollut kaikkiaan 600 000 eri kävijää. Käyntikertoja oli yli 1,5 miljoonaa. Eri kävijöiden määrä kasvoi 45 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Vuoden 2017 luetuin uutinen oli radio Dein julkaisema lastenpsykiatri Jari Sinkkosen haastattelu: ”Ei vetele!” – lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan poikien ongelmia ei uskalleta nostaa esiin. Saarnaaja Patrick Tiaisen eron syy nousi toiseksi luetuimmaksi jutuksi ja kolmanneksi luetuin oli Juha Tapio suhteestaan Jumalaan: ”Olen joskus halunnut olla uskomatta, mutta en pysty.”

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Vuoden luetuimpien artikkeleiden joukkoon kuuluu niin ikään Avioliitto-opetus oli liikaa Kallion seurakunnalle. Myös uutinen, jossa kerrottiin Facebookin poistaneen sukupuolen biologista perustaa käsitelleen päivityksen, nousi luetuimpien juttujen joukkoon. Sukupuolisuutta ja sananvapauden kaventumista käsitelleet uutiset saivat yleisesti paljon lukijoita. Sananvapautta käsitteli myös paljon lukijoita kerännyt alkuvuonna julkaistu juttu, jossa kerrotaan Ranskan rajoittavan abortinvastustajien sananvapautta.

Monet blogit keräsivät paljon lukijoita. Ylivoimaisesti luetuin blogi oli Pekka Reinikaisen alkuvuonna 2017 julkaisema Miksi kaikki vihaavat Trumpia? Vahvana kakkosena suosituimpien blogikirjoitusten joukossa oli Tapio Puolimatkan avioliittokäsitystä ja sananvapautta sivuava blogi Miksi arkkipiispa keskeytti Nummelan puheen geneettisistä orvoista? Myös monet Eero Junkkaalan blogeista olivat laajasti luettuja. Junkkaalan suosituin blogi oli Paavali ja homoseksuaalisuus.