Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Avioliitto-opetus oli liikaa Kallion seurakunnalle

 

Kallion kirkko. Kuva Henna Aaltonen/Kirkon kuvapankki

Kirkkokansan raamattupäivä siirtyy Kallion kirkosta Finlandiataloon. Keskeisenä syynä siirtoon on raamattupäivän ohjelmassa ollut kristillinen avioliitto-opetus.

Keskustelu avioliitosta käy kuumana kirkossa. Maaliskuun alussa voimaan tullut uusi avioliittolaki mahdollistaa samaa sukupuolta olevien avioliiton, mutta ei kuitenkaan kirkollista vihkimistä. Kirkon virallisen avioliittokäsityksen mukaan avioliitto on edelleen naisen ja miehen välinen liitto.

Kallion kirkkoon 18.3. suunnitellun Kirkkokansan raamattupäivän ohjelmassa on Päivi ja Niilo Räsäsen luento kristillisestä avioliitosta. Sen ei kuitenkaan katsottu sopivan Kallion kirkkoon.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

– Avioliittoasia on tänä keväänä erityisen herkkä ja seurakuntaa valmiiksi jakava kysymys. Ehdotin, että tilaisuus olisi järjestetty ilman tätä aihetta, mutta järjestöissä todettiin, että on reiluinta vaihtaa koko tapahtuman paikkaa ja järjestää tänä vuonna tilaisuus vain järjestöjen kesken, Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo toteaa.

– Avioliittokysymys on niin ajankohtainen ja tärkeä, ettemme voineet lähteä siitä, että olisimme jättäneet avioliitto-opetuksen pois ohjelmasta. Kristillistä avioliitto-opetusta on pidettävä esillä, toteaa puolestaan yhden järjestäjätahon Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

Kirkkokansan raamattupäivän teemana on Uskonpuhdistus – mielen uudistus! Nyt seitsemättä kertaa pidettävän tapahtuman järjestäjät ovat Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Raamattuopiston Säätiö ja Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys. Päiviä on järjestetty Kallion kirkossa vuosina 2014-16. Tänä vuonna päivä järjestetään Finlandiatalossa 18.3.