Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

”Sana Soi -illoista tuli kulttuuri-ilmiö”

 

Pertti Kallio. Kuva: Taneli Törölä.

Tampereen Sana Soi -iltojen kippari Pertti Kallio kertoo, että Finlaysonin kirkossa vietettävien iltojen vahvuuksia ovat kodikkuus ja maanläheisyys. Erityisen vaikuttavaa on, jos tapahtumassa esiintyvä julkisuuden henkilö tunnustaa uskonsa.

Sana Soi iltoja alettiin viettää Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa vuonna 1991. Pari vuotta myöhemmin tapahtuma rantautui myös Tampereelle. Syksyllä juhlitaankin Tampereen Sana Soi -iltojen 25-vuotista historiaa.

Suomen Raamattuopiston musiikkisihteeri, laulajaevankelista Pertti Kallio kertoo, että kuukausittain järjestettävissä illoissa käy yleensä 150-250 ihmistä. Illan ohjelmaan kuuluu yhteislauluja sekä kaksi vierailijaa, yleensä muusikko ja puhuja. Kallio kertoo jokaisen illan vaativan paljon työtä, jota tehdään noin seitsemän hengen tiimissä.

Kirkkorekry Neliöb. 12.-25.2.

– Ensimmäisenä en kuitenkaan ajattele tätä työnä vaan palvelemisena.

– Nämä illat ovat juurtuneet tamperelaiseen elämänmenoon, ja voidaan puhua tamperelaisesta kirkkokulttuuri-ilmiöstä. Tarkoitus olisi, että iltojen kautta ihmiset ymmärtäisivät, että seurakunta on kiinnostuneiden, täysjärkisten ihmisten hyvää toimintaa. Aika paljon käy etsijöitäkin, koska iltoihin on vapaa pääsy. Kun illoissamme julkisuuden henkilö tunnustaa uskonsa, se on puhuttelevaa. Olen iloinnut siitä.

Tampereen Sana Soi -iltojen ensimmäinen 25-vuotisjuhlatilaisuus pidetään Tampereen tuomiokirkossa 16.9. Vieraana on tuolloin basso Jaakko Ryhänen.

 
Artikkelibanneri perussanoma