Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Salafit herättävät levottomuutta Egyptissä

 

Egyptin koptikristittyjen keskuudessa levisi paniikkia aiheuttanut huhu maaliskuun lopussa. Huhun mukaan salafi-muslimit aikovat pakottaa kaikki Egyptin naiset pukeutumaan islamin sääntöjen mukaan ja uhkaavat tuhota hapolla käskyä uhmaavien naisten kasvot. Salafien edustajat ovat kieltäneet väitteet.

Salafit tai salafeina esiintyneet ovat kahakoineet koptikristittyjen kanssa ja muun muassa vaatineet alkoholia myyvien liikkeiden sulkemista.

Koptikristitty Ayman Anwar Metri on nostanut oikeuskanteen salafiryhmää vastaan. Metri väittää salafien leikanneen hänen korvansa irti ja polttaneen hänen kotinsa, koska uskoivat naisen vuokranneen asunnon prostituoidulle.

Kirkkorekry Neliöb. 12.-25.2.

Tiukkaa islamin tulkintaa edustavan salafismin suosion kasvu on näkynyt Egyptissä viime vuosina. Se on lisännyt etenkin naisten kasvohuivin käyttöä. Salafit kunnioittavat esikuvinaan islamin hartaita esi-isiä. Salafismi on lähellä Saudi-Arabiassa suosittua fundamentalistista wahhabismia.