Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Saako kristitty panostaa ulkonäköön?

 

Kieltääkö Raamattu meikkaamisen ja tukan värjäämisen? Mitä on sisäinen kauneus? Saako kristittynä olla seksikäs?

Liian paljon meikkiä, liian suuret korvakorut, rikkinäiset farkut, tukka turhan räikeän oranssi ja kaiken lisäksi napa pilkahtelee lyhyen paidan alta. Seurakunnan nutturapäiset tädit kauhistuvat.

Nuortenillan nuorisojoukko on kuin viimeisimmästä vaatemallistolehdestä. Vaatteet ovat viimeisimpien trendivirtausten mukaiset. Meikit on kohdillaan ja joka jätkä on varmasti viettänyt enemmän aikaa peilin edessä kuin paikalla olevista tytöistä huolettomimmin pukeutunut. Hieman liian pinnallista ja ulkokultaista?

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Saako kristitty panostaa ulkonäköön ja jos saa niin minkä verran? Vuoden 1986 Miss Suomi Tuula Portin-Polvi vastaa kysymykseen myöntävästi. Nykyään sairaalassa sielunhoitajana työskentelevä Tuula muistaa tapauksen pari vuosikymmentä sitten, kun kristittyjen piireissä hän sai paheksuvan kommentin korvakoruistaan.

– Jumala on kuitenkin pelastanut jokaisen juuri sellaisena kuin on ulkonäöstä tai menneisyydestä riippumatta. Ja Jumalalle kelpaa juuri omana itsenään, Tuula sanoo.

Seksikkyyttä ja sisäistä kauneutta

Seksikkyys on tämän ajan trendi. Tuulan mielestä tämä aika ja kulttuuri saattaa hämärtää nuorten käsitystä siitä, missä menee soveliaan ja provosoivan pukeutumisen rajat. Sukupolvien välillä on kuilu eroavissa käsityksissä mikä on soveliasta ja mikä ei. Naiset eivät myös aina välttämättä osaa hahmottaa millainen pukeutuminen miesten mielestä on provosoivaa.

– Tässä tarvitaan omaa tervettä harkintaa, jota varmasti kristityillä on, Tuula sanoo.

Ulkonäön ei pitäisi kuitenkaan tulla liian tärkeäksi tai omaa persoonaa määrittäväksi tekijäksi. Liiallisuuksiin menevä ulkonäön laittaminen saattaa kertoa omasta epävarmuudesta.

– Sisäisen kauneuden perusta on siinä, että on suhde Jeesukseen. Siihen liittyy myös itsensä tunteminen ja kasvaminen siksi joksi Jumala on sinut luonut, Tuula pohtii.

– Haluaisin rohkaista nuoria luottamaan omaan persoonaan, ei tarvitse yrittää olla joku muu. Sellainen luonnollisuus ja iloisuus sekä myönteinen asenne on kaunista ja ilahduttaa ja näyttää aina hyvältä!

Teksti: Susanna Hulkko

Kuva: Wavebreak Media Ltd/123rf.com

Tämä artikkeli on tiivistelmä. Lue koko juttu osoitteessa nuotta.com!