Vatikaani: ”Kauneusleikkaus on lihasta tehty burkha”

 

Maailmalla kauneusleikkausten määrän on arvioitu kasvavan parinkymmenen prosentin vuosivauhtia. (Kuva: ISTOCKPHOTO)

Vatikaani tuomitsee kauneusleikkaukset tuoreessa julkilausumassaan, kertoo Huffington Post. Kauneusleikkauksia kuvataan ”lihasta tehdyksi burkhaksi”.
Roomassa pidettiin viime viikolla paavillisen kulttuurineuvoston täysistunto, joka oli om

Kokousta pohjustavassa dokumentissa sanottiin: ”Kauneusleikkaus on kuin lihasta tehty burkha. Eräs nainen antoi meille tämän kovan ja osuvan kuvauksen. Meille on annettu valinnanvapaus, mutta kannammeko nyt uutta iestä, yhtä naisellisen naisen mallia? Mitä mieltä olemme siitä, kuinka naisia käytetään mainonnassa ja massamediassa?”

Italiassa nousi asiasta jo äläkkä, kun näyttelijä Nancy Brilli nousi täysistuntoon liittyvässä tiedotustilaisuudessa puolustamaan naisten kauneusleikkauksia.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– En ymmärrä asian demonisoimista, jos nainen tuntee olonsa epämukavaksi ennen leikkausta ja sen jälkeen paremmaksi, Brilli sanoi.

Brilli esiintyi myös täysistuntoa mainostavalla videolla, joka osoittautui niin provokatiiviseksi, että Vatikaani poistatti sen englanninkielisen version.

Kauneusleikkauksia tehdään Suomessa vuosittain tuhansia, mutta tarkkaa tietoa niiden määrästä ei tilastojen puutteen vuoksi ole. Määrä kuitenkin kasvaa jatkuvasti. Tällä hetkellä tehdään eniten silmäluomileikkauksia, rintojen suurennusta implanteilla ja kasvojen leikkauksia, kuten nenäleikkauksia, rasvansiirtoja ja kasvojenkohotuksia.