Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta

Raamattuopiston iltapäivämessussa kävijät saavat osallistua messun toteutukseen

 

Kuva: Joonas Wikström.

Suomen Raamattuopiston Iltapäivämessu on matalan kynnyksen vaihtoehto niille, jotka haluaisivat tulla mukaan seurakuntaan. Messun oheen on muodostumassa yhteisö, jossa jokaisen lahjoja tarvitaan.

Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa pidettiin syyskuussa 2021 ensimmäinen Iltapäivämessu. Eräs syy uudelle avaukselle oli se, että sunnuntaiaamupäivän perinteinen jumalanpalvelus oli tupaten täynnä. Toisaalta iltapäivän todettiin olevan monille myös otollisempi ajankohta.

Pirjo ja Juhani Rantala ovat olleet iltapäivämessun ideoinnissa mukana alusta asti. Tällä hetkellä Juhani vastaa esimerkiksi ehtoollisavustajien hankkimisesta. Aviopari on myös mukana suunnitteluryhmässä, jossa mietitään jumalanpalvelusyhteisön yhteistä tekemistä, kuten mahdollisia retkiä.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

– Saisimmeko retken jo toukokuun messun yhteyteen – jos lumet ovat siihen mennessä sulaneet, Rantalat suunnittelevat.

– Saattaahan ryhmä keksiä jotain muutakin yhteistä. Grilli vain opiston pihalle ja hyvää syömistä, niin olisihan siinäkin jo puitteet yhteen tulemiselle.

Juhani Rantalan mukaan Iltapäivämessu on siinä mielessä aktiivinen yhteisö, että tekemistä riittää kaikille halukkaille.

– Musiikissa, pyhäkoulussa, rukouspalvelussa ja kahvituksessa tarvitaan vapaaehtoisia.

– Ylipäänsä tämä messu sopii esimerkiksi kaikille, jotka tykkäävät laulaa Viisikielisen lauluja. Tunnelma on rento.

Rantalat kertovat, että tulijat toivotetaan tervetulleiksi jo ovella, ja messu on muutenkin matalan kynnyksen tapahtuma.

– Ennen messua on mahdollisuus tulla laulamaan kirkkosaliin tai hengata aulassa, ja messun jälkeen kahvituksen aikana on hyvä tilaisuus jutella ja tutustua muihin ihmisiin.

Rantalat pitävät tärkeänä osallistua seurakunnan kokoontumisiin paikan päällä nyt, kun koronarajoitukset ovat poistumassa.

– Saarnan opetuksen voi saada striiminkin kautta, mutta yhdessä laulaminen, seurakuntayhteys ja ehtoollisyhteys toteutuvat vain livenä. Seurakunta on Kristuksen ruumis. Jäsenet on tarkoitettu toimimaan yhdessä ja tukemaan toinen toistaan.

Iltapäivämessu järjestetään seuraavan kerran tulevana sunnuntaina 10.4. Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Lisätiedot tuosta tapahtumasta ja tulevista iltapäivämessuista saat tästä