Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Piispa Teemu Laajasalo pääsiäissaarnassaan: ”Tehtävämme on luottaa siihen Jumalan meille antamaan lupaukseen, että kaikki ei sittenkään ole tässä”

 
Helsingin piispa Teemu Laajasalo pääsiäisyönä Helsingin tuomiokirkosta striimatussa jumalanpalveluksessa. Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta

Helsingin piispa Teemu Laajasalo pääsiäisyönä Helsingin tuomiokirkosta striimatussa jumalanpalveluksessa. Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta

– On olemassa taivasten valtakunta, jonne meitä kutsutaan ja jonne Kristus itse ristinkuolemallaan meidät on lunastanut, totesi piispa Teemu Laajasalo saarnassaan Helsingin tuomiokirkosta pääsiäisiäisyönä striimatussa jumalanpalveluksessa.

Helsingin Tuomiokirkon pääsiäisyön jumalanpalvelus järjestettiin ilman yleisöä, mutta näytettiin suorana lähetyksenä Youtubessa, jossa se on yhä. katsottavissa Youtube-linkin kautta.

– Me emme ymmärrä kuolemattomuutta. Me emme ymmärrä lupausta iankaikkisesta elämästä. Me emme ymmärrä sitä, kuinka voisimme tavata rakkaamme, jotka olemme jo menettäneet. Mutta meidän tehtävämme ei olekaan sitä ymmärtää, pohdiskeli Teemu Laajasalo saarnassaan.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Helsingin piispan mukaan ihminen aistii sisimmässään kuolemattomuuden kaipuun.

– Meidän tehtävämme on luottaa siihen Jumalan meille antamaan lupaukseen, että kaikki ei sittenkään ole tässä. Että on olemassa taivasten valtakunta, jonne meitä kutsutaan ja jonne Kristus itse ristinkuolemallaan meidät on lunastanut. Että sydämissämme voimme tunnistaa oman kuolemattomuutemme ja vastaanottaa sen Jumalan meille antamana lahjana. Että kuolema ei ole piste, vaan pilkku. Ja pilkun merkki on Kristuksen risti.

”Ainoa vakuutus, mitä rakastaan kaipaava ihminen tarvitsee, on vakuutus jälleennäkemisestä taivaassa.”

Laajasalolla oli viesti koronaeristyksistä kärsiville.

– Erillään olemisessa on samanaikaisesti läsnä toivo ja epätoivo. Ikävän hetkellä on vaikea uskoa sen toteutumista, mitä juuri eniten toivoo. Pelko pahenee, kun kaipaus kasvaa. Rohkaisevien sanojen kuuleminen ei aina aiheuta pelkästään helpotusta vaan huolta ja ymmällään oloa.

Helsingin piispa halusi kohdistaa sanansa myös koronaviruksen vuoksi läheisensä menettäneille ja surun kohtaamille.

– Ainoa sana, mitä sureva ihminen haluaa läheisensä arkun äärellä kuulla, on tuo sana. Te tapaatte vielä kerran. Ainoa lohdutus, mitä omaistaan itkevä ihminen janoaa, on pienikin mahdollisuus siihen, että kaikki ei päättynytkään kuolemaan. Ainoa vakuutus, mitä rakastaan kaipaava ihminen tarvitsee, on vakuutus jälleennäkemisestä taivaassa – siitä, että te tapaatte vielä kerran. Siellä te näette hänet.

Piispa Teemu Laajasalonpääsiäisyön saarna kokonaisuudessaan.

 

Aiheet