Piispa Salmi muistutti vakaumuksen merkityksestä

 

Piispa Samuel Salmi. KUVA: Markku Pihlaja

Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi saarnasi tänään valtiopäivien päätösjumalanpalveluksessa. Saarnassaan Salmi korosti vakaumuksellisen elämän merkityksellisyyttä.

-Ihmisinä me kaikki olemme Kristuksen edessä niitä, joille kuuluu kehotus pysyä vakaumuksellisessa elämän asenteessa. Se merkitsee pintatotuuksien välttämistä ja toisinaan uimista vastavirtaan yleisen mielipiteen virrassa.

Salmi totesi saarnassaan, että vakaumuksessaan pysyminen ei ole kovin modernin kuuloista.

– Elämmehän aikaa, jolloin lähes kaikki näyttää olevan kaupan ja arvostusta saa helppo ja mielihyvän täyteinen elämä. Vakaumuksellisuus on koko yhteiskunnan syvärakenne. Se kutoo yhteen elämämme perusvirtoja ja tuo meidät ihmisinä lähelle toinen toisiamme.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Piispa Salmi muistutti kuulijoita myös Jeesuksen antamasta rohkaisusta elää vakaumuksensa mukaan.

– Pelottelun ja kaupanteon keinot eivät saa koskaan murtaa ihmisen minuutta ja siihen kätkeytyvää kutsumustietoisuutta. Työtä on tehtävä pelkäämättä ja totuutta silmiin katsoen. Näin ihmisen elämä voi olla arvokas, vaikka se veisikin kyyneliin ja kärsimyksiinkin, Salmi valottaa Jeesuksen sanomaa.

Saarnassaan piispa puhui vuodesta 2011 historiallisten murrosten vuotena. Salmi huomautti, että lähestyvien vaalien myötä on arvioitava sitä, mikä kestää ja kannattaa.

-Kansalaisten keskeinen toive on monien pintakulttuuristen ilmiöiden ohella kaikesta huolimatta vakaumuksellisuus, se että tätä maata kaikissa olosuhteissa rakennetaan erilaisuuden yhteyttä kunnioittaen, ketään syrjimättä, Salmi totesi.

Piispa Salmen saarna kokonaisuudessaan: http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/367301BC1CEC9BC5C2257870003918FE/$file/Valtiop%C3%A4ivien_p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6sjumalanpalvelus120411.pdf

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie