Piispa Kalliala ei näe estettä Setan vierailulle rippileireillä

 

Turun piispa Kaarlo Kalliala. Kuva rajattu pystykuvasta. Kuva: Kirkon kuvapankki/Jani Laukkanen

Ylen haastattelema Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala otti kantaa Porin seurakuntia kuohuttaneeseen kysymykseen, voiko Setan työntekijä vierailla rippileirillä. Piispa näkee vierailun mahdollisena.

Keski-Porin seurakunnassa on syksyn mittaan käyty kiivasta keskustelua, saako Setan edustajat vierailla rippikouluissa. Keski-Porin seurakunnan paikallissuunnitelmaan oli kirjattu, että rippileireillä voi käydä vierailemassa muun muassa Seksuaalivähemmistöjen etujärjestön Setan edustajat. Seurakuntaneuvoston jäsenistä osa nousi vastustamaan esitystä, minkä vuoksi seurakunnan vt. kirkkoherra Hannu Tomperi palautti asian uudelleen valmisteltavaksi seuraavaan kokoukseen.

Keski-Porin seurakunnan seurakuntaneuvosto käsittelee asiaa uudestaan tämän illan kokouksessa. Yle Pori tiedusteli Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kallialan näkemystä asiasta. Kallialan seurakuntaneuvosto hyväksyy paikallisseurakunnan tekemän ehdotuksen. ”Paikallissuunnitelma on tarkoitettu ensisijaisesti työntekijöille ja se varmentaa rippikoulun laatua, nuorten tasapuolista kohtelua sekä tiedonkulkua esimerkiksi uusien työntekijöiden kohdalla”, Kalliala toteaa Yle Porille sähköpostitse lähettämässään vastauksessaan. Piispan mukaan neuvoston on syytä luottaa ammattilaisten osaamiseen nuorten tarpeiden tuntijana.

PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan

Piispa Kalliala totesi, että rippikouluun voivat sopia monenlaiset vierailut ja vierailijat. Hän tosin korosti myös, että rippikoulun ohjaajien on oltava selvillä siitä, miten ne palvelevat rippikoulun tavoitteita. Toimittajan kysymykseen: ”Mikä on piispan kanta Setan vierailulle rippileirillä?” Piispa vastasi: ”Seta on yksi mahdollinen vierailija.”

 
PS Norvanto Hedelmästään puu tunnetaan