Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Päivi Räsänen: turvapaikanhakijoille on kerrottava uskonnonvapaudesta

 

Päivi Räsäsen mukaan vastaanottokeskuksissa tulisi kiinnittää huomiota uskonnonvapaudesta informoimiseen. Kuva: Susanna Sarimaa

Kansanedustaja Päivi Räsänen jätti tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen uskonnonvapauden turvaamisesta vastaanottotoiminnassa.

Päivi Räsäsen mukaan vastaanottokeskusten tulisi nykyistä vahvemmin nostaa turvapaikanhakijoiden keskuudessa esiin uskonnonvapauden periaate.

”Suomessa perustuslaki turvaa uskonnonvapauden. Uskosta saa puhua ja sitä saa julkisesti harjoittaa. Uskonnosta saa myös luopua ja uskonnon vaihtaminen tai ’uskoon tuleminen’ on kaikille sallittua”, Räsänen huomauttaa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

”Erityisesti on syytä puolustaa islamilaisen väestön oikeutta täyteen uskonnonvapauteen, sillä joidenkin islamin tulkintojen mukaan muslimilla ei olisi oikeutta vaihtaa uskontoa”, hän lisää ja toteaa, että vastaanottokeskuksissa on esiintynyt jännitteitä shiia- ja sunnimuslimien välillä. Jotkut kristityksi kääntyneet ovat myös kertoneet kohdanneensa vainoa keskuksissa.

Pastoria ohjeistettiin jouluhartauden lauluvalinnoissa

Päivi Räsäsen mukaan vastaanottokeskuksissa työskentelevien taholta on ilmennyt torjuvaa suhtautumista kristillisen sanoman esillä pitämiseen.

”Kerrotun mukaan vastaanottokeskukseen kutsuttiin paikallinen seurakunta pitämään joulutilaisuus, mutta pastorille annettiin ohjeeksi poistaa ohjelmistosta laulut, joissa puhutaan Jeesuksen syntymästä. Toisessa tapauksessa kerrottiin, että vastaanottokeskuksessa oli estetty halukkaiden turvapaikanhakijoiden osallistuminen seurakunnan tiloissa järjestettyyn tilaisuuteen”, Räsänen toteaa kirjallisessa kysymyksessä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie