Päivi ja Niilo Räsänen kutsuvat evankelioimiskampanjan myötä ihmisiä Kansanlähetyspäiville

 

Päivi ja Niilo Räsänen toimivat Kansanlähetyspäivien johtajina. Kuva: Harri Turunen

Kansanlähetyspäivien johtajistossa mukana olevat Päivi ja Niilo Räsänen jakavat yhteisen näyn. Sitä hyvää, mitä Raamattu on heille antanut, he haluavat jakaa lähiympäristölleen.

Päivi ja Niilo Räsäsen toiveena on, että Kansanlähetyspäivien evankeliumin sanoma voisi tavoittaa lähialueiden asukkaat. Pienen pohdinnan jälkeen he ideoivat Ilon Aika -kampanjan.

Uusi Tie -lehden evankelioiva Ilon Aika -liite ilmestyi kesäkuussa, ja sen sisään saatiin nidottua Kansanlähetyspäivien ohjelma- ja informaatiosivut. Ilon Aika -lehdessä uskontodistuksen kertovat muun muassa laulaja Kristiina Brask, olympiavoittaja Samppa Lajunen ja laulaja Joel Hallikainen. Räsäset osallistuivat kymmenentuhannen lehden lisäpainoksen painatukseen ja heidän tuttavapiiristään ilmoittautui hetkessä mukaan tarvittava joukko jakajia.

– Muutaman tunnin organisoinnilla löytyi ystäväjoukko, joka oli valmis osallistumaan lehden levitystalkoisiin omalla paikkakunnallaan.

Kansanlähetyspäivien ohjelmassa Räsäset ovat perjantaina kello 16.00 tilaisuudessa sekä kello 19.00 Raamattu rakkaaksi -iltajuhlassa.

– Siinä ollaan elämän tärkeimmän asian äärellä.

Niilo Räsänen opettaa Kansanlähetyspäivien ennakkoseminaarissa, Raamattukesässä Efesolaiskirjeen sanomasta. Hän pitää myös sunnuntaina yhdeksältä raamattuopetuksen aiheesta Hengen miekka.

– Tuota sanontaa apostoli Paavali käyttää, kun hän opettaa Raamatun merkityksestä kristityn elämässä. Tämä ”miekka” löytyy lähes jokaisen kodin kirjahyllystä. Raamattu tulee sitä rakkaammaksi, mitä enemmän siihen tutustuu.

Kansanlähetyspäiville odotetaan toistakymmentätuhatta kävijää

Kansanlähetyspäivien teemana 5.-7.7.2019 Ryttylässä on ”Raamattu rakkaaksi”.  Lähetyskeskukseen odotetaan yli kymmenentuhatta juhlavierasta. Jälleen on aihetta juhlaan, koska tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Kansanlähetys muutti kylälle entisen kartanon ja koulukodin alueelle.

Kansanlähetyspäivien ohjelmassa on runsaasti raamattuopetusta. Tapahtumassa on mukana ennätysmäärä lähetystyöntekijöitä, jotka tuovat terveisiä Kansanlähetyksen ulkomaisilta työalueilta. Musiikkia esittävät muun muassa ryhmä Solina-kuorolaisia. He esittävät Suvi Lehtimäen johdolla Puuhun ja takaisin -musikaalin.

Ohjelmassa on otettu huomioon eri ikäiset osallistujat sekä eri kohderyhmiä. Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ja Kansanlähetys järjestävät yhdessä paikallisten yrittäjäjärjestöjen kanssa Kansanlähetyspäivien yhteydessä yrittäjille omaa ohjelmaa.

Päivien johtajina toimivat Räsästen lisäksi Jukka Repo ja Jarkko Haapanen.