Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Päivi ja Niilo Räsänen Kansanlähetyspäivillä: Uskonpuhdistus on tarpeen uskonnollisesti sekavana aikana

 

Päivi ja Niilo Räsänen ovat tuttu näky Kansanlähetysopistolla. Kuva: Philippe Gueissaz

Uskonpuhdistuksen ydin ei Räsästen mukaan ollut vanhan hylkääminen, vaan paluu alkuperäiseen uskoon.

Kansanlähetys viettää toimintansa 50-vuotisjuhlaa tulevana viikonloppuna 7.–9.7.2017 Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä. Juhlan teemana on Ilo Sanomasta.

Kansanlähetysopiston rehtori Niilo ja kansanedustaja Päivi Räsänen puhuvat Juhlateltassa lauantaina 8.7. klo 10.30 alkavassa kanavassa uskonpuhdistuksen merkityksestä.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

– Uskonpuhdistuksen ydin ei ollut uudenlaisen uskomisen tavan löytyminen ja vanhan hylkääminen, vaan paluu alkuperäiseen evankeliumin oppiin ja apostoliseen uskoon, he painottavat.

– Yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden, yksin Raamatun varassa! Tätä aarretta ei pidä jättää vain reformaation 500 vuoden historian muistojuhlan tunnuslauseeksi. Uskonpuhdistus on tarpeen uskonnollisesti sekavana aikanamme ja omaa perustaansa vieroksuvassa kirkossamme. Kysymykset Raamatun arvovallasta, perheen ja avioliiton asemasta, lain ja evankeliumin erottamisesta ovat vielä ajankohtaisempia kuin Lutherin aikana. Me tarvitsemme yhteiskuntaan, kirkkoihimme ja omiin sydämiimme herätystä, jossa uudistumme, palaamme Raamattuun ja Jeesuksen ristinsanomaan!

Vieraita suuresta ja pienestä luterilaisesta kirkosta

Kansanlähetysliike on ollut mukana julistamassa evankeliumia Suomessa ja maailmalla jo viisikymmentä vuotta. Lähetysherätysjärjestö on tehnyt yhteistyötä Suomen ev.-lut kirkon kanssa Suomessa ja monien kansainvälisten seurakuntien kanssa monessa maanosassa. Kansanlähetyspäivien ulkomaiset vieraat tulevat  maailman suurimmasta ja yhdestä maailman pienimmästä evankelisluterilaisesta kirkosta. Mekane Yesus -kirkon Jimman synodin presidentti Hailu Abebe sekä Bulgarian Peshteran seurakunnan pastori Feymi Madjirov tuovat tervehdyksensä omista seurakunnistaan.

Kansanlähetyspäivien ohjelmassa on mukana tuttuja kasvoja kaikilta vuosikymmeniltä. Luvassa on raamattuopetusta, kuulumisia lähetyskentiltä, muistoja ja ajankohtaista asiaa. Itävallasta mukana on monille tuttu lauluduo Outi ja Lee Müller.  Perjantain iltatilaisuudessa laulaa The Voice of Finland -kilpailun viime vuoden finalisti Ilona Gill.

Ohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset juhlavieraat. Lapsille ja junioreille on omaa ohjelmaa.

Päivien johtajina toimivat Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen ja nuorisotyölinjan linjavastaava Laura Järvinen.

Lisätietoja: kansanlähetyspäivät.fi

 
artikkelibanneri Uusi Tie