Elämäntaito: Arkkipiispasta kuoriutuu duettolaulaja ja radiojuontaja ­­– Dei Plussaan tuleva uusi podcast-sarja on poikkeuksellinen avaus

Etiopialaisäiti kesti vainoa – pojat löysivät Kristuksen

 

Uusista kristityistä etenkin naiset tulevat usein islamilaisen yhteisönsä hylkäämiksi ja tuomitsemiksi. Kuvituskuva. (freeimages.com)

Yksin jääneen, islamista kristinuskoon kääntyneen naisen tarina puhuttelee.

Open Doors USAn julkaisema uutinen etiopialaisäiti Workitun kohtalosta kuvastaa kristittyjen vainojen todellisuutta muslimiyhteisöissä. Kun Workitu tuli uskoon, aviomies ja osa yhteisön jäsenistä hakkasivat hänet ja uhkasivat surmaamisella.

Raju kotiväkivalta jatkui, ja helmikuussa 2017 Workitu kirjoitti asiasta poliisille ja paikallisviranomaisille kertoen pelkäävänsä henkensä edestä. Viranomaiset eivät vastanneet Workitulle ja kiistivät myöhemmin saaneensa koko kirjeen.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

 

”Kuin Stefanus”

Workitu ei edelleenkään jättänyt Kristusta. Kun hän kieltäytyi myymästä perheen valtionavustukset kuivuuden varalle, aviomies ja naapuri pahoinpitelivät hänet pahoin. Workitu kuoli vammoihinsa viiden päivän päästä siirtomatkalla sairaalasta toiseen.

Äidin usko sai Workitun 17- ja 20-vuotiaat pojat herätykseen, ja lopulta he tulivat uskoon.

– Workitu on kuin Stefanus, paikallinen evankelista totesi.

– Hänen kuolemansa toi hänen pojilleen uuden elämän. Tiedän, että hän olisi ollut äärimmäisen ilahtunut, jos olisi saanut todistaa poikiensa päätöstä seurata Kristusta.

 

Aiheet