Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Paaville vaaditaan syytettä rikoksista ihmisyyttä vastaan

 

Paavi Benedictus XVI. KUVA: Wikimedia Commons

Kansainvälistä rikostuomioistuinta ICC:tä pyydetään ottamaan käsittelyyn katolisen kirkon seksuaalisen hyväksikäytön tapaukset, uutisoi Yle. Hyväksikäytön uhrit sekä joukko ihmisoikeusasianajajia toivovat, että ICC tutkii Paavin vastuuta asiassa.

Syytettä vaaditaan Paavi Benedict XVI:lle ja kolmelle muulle katolisen kirkon johtoasemissa olevalle henkilölle rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Amerikkalaislehti New York Timesin mukaan monet kansainvälistä rikostuomioistuimen lähellä olevat juristit pitävät epätodennäköisenä, että kanne menisi läpi. Jo pelkästään mahdollinen kanteen käsittelyyn ottaminen antaisi kuitenkin kysymykselle oletettavasti paljon kansainvälistä huomiota. Vatikaani ei myöskään ole tunnustanut ICC:n tuomiovaltaa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Kansainvälisen rikostuomioistuimen pääasiallisena tarkoituksena on syyttää ja tuomita sotarikoksista, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja kansanmurhasta.

Järjestöjen mukaan Paavi ja tämän virkamiehet ovat syyllistyneet rikoksiin ihmisyyttä vastaan sietäessään ja antaessaan mahdollisuuden seksuaalirikoksiin.

 
artikkelibanneri Uusi Tie