Päätoimittajan kapula vaihtuu syksyllä – Uusi Tie jatkaa ”vastakulttuurin äänenä”

 
Karoliina, Santeri ja Leif seisovat lavalla.

Uuden Tien toimittaja Karoliina Rauhio-Pokka haastatteli Uuden Tien juhlatilaisuudessa Kansanlähetyspäivillä sekä tulevaa että nykyistä päätoimittajaa: Santeri Marjokorpea (keskellä) ja Leif Nummelaa. KUVA: TUOMAS SALO

Kansanlähetyspäivien perjantai-illan tilaisuudessa juhlistettiin Uusi Tie -lehden pitkäaikaista päätoimittaja Leif Nummelaa.

Kansanlähetyspäiviä vietettiin Ryttylässä 7.-9.7. Perjantai-iltana päälavalla juhlistettiin Uusi Tie -lehden pitkäaikaista päätoimittajaa Leif Nummelaa, joka on jäämässä syksyllä eläkkeelle. Nummela kertoi Uutta Tietä eteenpäin -tilaisuudessa jäävänsä pois päätoimittajan paikalta tuntien syvää kiitollisuutta.

– On ollut äärettömän rikas, suuri etuoikeus tehdä tätä työtä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Päätoimittajuuden tuomasta vastuusta hän kuitenkin päästää mielellään irti.

Nummela lausui tilaisuudessa suuret kiitokset kaikille Uuden Tien lukijoille ja tukijoille. Miehen päätoimittajakaudelle on mahtunut 30 vuoden aikana useita tähtihetkiä, joista yhden hän jakoi yleisön kanssa: Nummelalle soitti kerran eräs äiti, joka kertoi tilanneensa Uusi Tie -lehden pojalleen. Poika oli ollut epätoivoinen ja itsetuhoinen, mutta sillä kertaa lehti sai olla väline, jonka kautta poika näki Jeesuksen rakkauden ja sai halun taas elää.

– Oli hirmuisen hieno hetki mennä kotiin sinä päivänä ja ajatella, että teemme tällaista lehteä.

Ei muutoksia lehden linjaan

Paikalla oli myös Uuden Tien tuleva päätoimittaja, Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Santeri Marjokorpi. Hän sanoi odottavansa uutta tehtäväänsä innostuneena.

– Toki Lefalla on aika isot saappaat – tunnistan ja tunnustan sen, ettei ole helppo tulla hänen paikalleen. Mutta parhaani teen ja innolla odotan, mitä tuleman pitää.

Lehden linjaa Marjokorpi ei näe syytä muuttaa, vaan Raamattu, lähetys ja herätys ovat edelleen aiheita, joita Uusi Tie pitää esillä.

– Edelleen tuo lehti saa olla vähän sellainen vastakulttuurinen ääni täällä Suomen kansan keskellä.

Tulee nuorempi, tulee terävämpi, tulee lahjakkaampi ja tulee linjakkaampi kaveri tähän – ottakaa hänet vastaan!

Printtilehtien tilanne on nykyään melko vaikea joka puolella, joten konkreettiset muutokset uuden päätoimittajan myötä saattavat liittyä digitaalisten kanavien entistä laajempaan hyödyntämiseen.

– Mutta emme tietenkään hylkää printtilehden lukijoita.

Leif Nummelakin vastasi osaltaan siihen, mikä jatkossa muuttuu:

– Tulee nuorempi, tulee terävämpi, tulee lahjakkaampi ja tulee linjakkaampi kaveri tähän – ottakaa hänet vastaan!

***

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa täällä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie