Nyt myös Uusi tie -lehti hakee päätoimittajaa – Leif Nummela eläkkeelle vuoden 2023 aikana

 
Leif Nummela katsoo kameraan. Hän ristinyt kätensä vatsansa päälle.

Leif Nummela on Uusi Tie -lehden päätoimittaja. Kuva: Jenniina Nummela

Uusi tie -lehden pitkäaikainen päätoimittaja Leif Nummela jää eläkkeelle vuoden 2023 aikana. Lehti hakee uutta päätoimittajaa, jonka on tarkoitus aloittaa tehtävässä kevään tai kesän aikana.

Uusi tie -lehti on yksi harvoista kerran viikossa ilmestyvistä kristillisistä lehdistä. Paperilehden ohella lehti ilmestyy myös verkossa. Lehden kustantaja on Kustannus Oy Uusi tie, jonka pääomistaja on Suomen Ev.Lut. Kansanlähetys.

Lehteä pitkään luotsannut päätoimittaja Leif Nummela jää eläkkeelle vuoden 2023 aikana. Lehdelle haetaan parhaillaan uutta päätoimittajaa, jonka on tarkoitus aloittaa tehtävässä kevät-kesän aikana. Hakuilmoituksen mukaan uusi päätoimittaja työskentelee Kansanlähetyksen viestintäjohtajan työparina Kansanlähetyksen mediatyön johtamisessa ja kehittämisessä. Tehtävään kuuluu lehden johtamisen ohella puhuja- ja koulutustehtäviä.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Uusi tie -lehti on ilmestynyt vuodesta 1964, jolloin ilmestyi lehden ensimmäinen näytenumero. Sen painosmäärä oli 60 000. Lehden perustivat joukko viidesläisen herätysliikkeen vaikuttajia, joukossa kouluneuvos Martti E. Miettinen. Lehden perustajat olivat huolissaan kirkon tilasta ja yhteiskunnassa vaikuttavasta kristillisten arvojen polkemisesta.

Viime kuukausina on ollut useita kristillisten medioiden päätoimittajan paikkoja auki. Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä siirtyi toimittajaksi ja päätoimittajaksi nimitettiin toimituspäällikkö Freija Özcan. Karas-Sanan kustantaman Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki jäi pois lehdestä alkusyksystä. Hänen tilalleen valittiin päätoimittajaksi Ilkka Enkenberg. Myös pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki median päätoimittaja vaihtuu lehden edellisen päätoimittajan Jaakko Heinimäen siirryttyä tammikuun alusta Benelux-maiden suomalaisen merimieskirkon johtajaksi ja Brysselin merimiespapiksi.

Lue myös: Vuodesta 2017 Kirkko ja kaupunki -mediaa luotsannut Jaakko Heinimäki siirtyy Benelux-maiden merimieskirkon johtajaksi

Lue myös: Ilkka Enkenberg on Sana-lehden 17. päätoimittaja

Lue myös: Kotimaan ja Askeleen päätoimittajaksi valittu Freija Özcan – Mari Teinilä jatkaa toimittajana