Kirkko: Piispainkokous esittää kirkollista vihkimistä kaikille pareille – yksi piispainkokouksen jäsen jätti päätöksestä eriävän mielipiteen

Ilkka Enkenberg on Sana-lehden 17. päätoimittaja

 

– Uskon, että Sana on monille tärkeä hengellisen ravinnon lähde, teologian maisteri Ilkka Enkenberg sanoo. Hän aloittaa Sana-lehden päätoimittajana joulukuun alussa 2022. Kuva: Jani Laukkanen

Kansan Raamattuseuran julkaiseman Sana-lehden päätoimittajaksi on valittu teologian maisteri, tietokirjailija Ilkka Enkenberg 1.12.2022 alkaen. Hän on viimeksi toiminut tuottajana Iltalehden Historia-liitteessä.

– Olen innoissani uudesta tehtävästäni Sanan päätoimittajana. Lehti on minulle pitkältä ajalta tuttu niin tilaajana kuin avustajana, ja odotan työskentelyä ammattitaitoa täynnä olevan toimituksen kanssa. Sana on kristillisen mediakentän merkittävimpiä toimijoita, ja haluan olla mukana entisestään vahvistamassa ja kehittämässä Sana-lehteä sekä painetussa että digitaalisessa muodossa, Ilkka Enkenberg sanoo.

– Uskon, että Sana on monille tärkeä hengellisen ravinnon lähde, ja haluan auttaa myös uusia ihmisiä löytämään Sanan ja sen välittämän armon sanoman. 

Vuonna 2021 Sana-lehti muuttui kaksi kertaa kuussa ilmestyväksi aikakauslehdeksi. Tammikuun lopulla avautuvat uudistetut Sanan verkkosivut ja -sisällöt. 

– Sana-lehteä on perinteisesti pidetty Kansan Raamattuseuran ykkösevankelistana. Heli Karhumäen päätoimittaja-aikana lehti koki merkittävän muutoksen siirtymällä aikakauslehdeksi. Helille iso kiitos hänen panoksestaan lehden kehittämisessä, Kansan Raamattuseuran Säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Karjalainen toteaa.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

– Nyt uuden päätoimittajan johdolla ja osaavan toimituksen avulla lehti tavoittelee uusia lukijoita tulemalla entistä lähemmäksi ihmisten tämän päivän arkea kehittämällä digitaalisia sisältöjä. Iloitsemme siitä, että olemme saaneet joukkoomme monipuolisen ja kokeneen Ilkka Enkenbergin lehden päätoimittajaksi.

Ilkka Enkenberg liittyy Sanan päätoimittajien vahvaan ketjuun, hän on 17. päätoimittaja. Sana-lehteä on julkaistu vuodesta 1945, ja se on Suomen johtava kristillinen aikakausmedia. Sana-lehden kustantaja on Karas-Sana Oy.