Uudenlainen musiikkihartaus-ohjelma Yle Radio 1 -kanavalla perjantai-iltaisin

 

Pekka Y. Hiltunen, Anna Pöyhönen, Pia Antikainen ja Kalevi Virtanen, jotka toteuttavat uusia Musiikkihartauksia. Kuva: Kimmo Saares / Kirkon viestintä

Radiohartauksia on lähetetty Ylen kanavilla jo vuodesta 1932. Nyt kokeillaan uudenlaista kokonaisuutta, jossa hartaat sävelet ja radiohartaus muodostavat uudenlaisen kokonaisuuden.

Ohjelmassa hartaiden sävelien musiikki ja illan radiohartaus muodostavat uudenlaisen kokonaisuuden. Uusi Musiikkihartaus on kuunneltavissa Yle Radio 1 -kanavalla klo 18.30–19.00 sekä Yle Areenassa. Musiikkihartauksia kuullaan tammikuun loppuun asti.

Perjantain Musiikkihartauksia toimittavat kaksi työparia. He ovat opetusneuvos ja pappi Kalevi Virtanen ja Ylen musiikkitoimittaja Anna Pöyhönen sekä uskontodialogin asiantuntija Pekka Y. Hiltunen ja Ylen musiikkitoimittaja Pia Antikainen.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

”Musiikkihartaus on kokonaisuus, jossa puhe ja musiikki kommentoivat toisiaan ja parhaimmillaan liikuttavat kuulijankin arkiviikon kiireistä aivan uudenlaisten ajatusten äärelle ja kohti viikonloppua. Dialogi, jota hartauden tekijät, puhuja ja musiikkitoimittaja käyvät, kuuluu valmiissa kokonaisuudessa ja se tuntuu hyvältä”, radiohartausten tuottaja-toimittaja Kristiina Hyppölä kuvaa.

Seuraavassa 2.12. klo 18.30 lähetettävässä hartaudessa opetusneuvos Kalevi Virtanen kysyy, mikä on maailman surullisin ääni. Kalevi Virtanen puhuu häpeästä ja kaipuustamme tulla nähdyksi ja mukaan otetuksi. Hartauden musiikkitoimittajana on Anna Pöyhönen.

Näissä hartauksissa käytetty musiikki on osittain uudenlaista, jota ei ole aiemmin käytetty hartauksissa tai Hartaissa sävelissä. Hartauden pitäjän ja musiikkitoimittajan yhteistyö avaa uudenlaisia näkökulmia radiohartauksiin. Ajallisesti pidemmissä hartauksissa on mahdollista kehitellä ajatuksia pidemmälle, kuin lyhyemmissä radiohartauksissa.

Kirkon viestintä