Netflix-sarja opetuslapsista jatkoksi The Bible -sarjalle

 

Netflixistä löytyy sarja, joka kertoo opetuslasten toiminnasta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Se saa pohtimaan pitkään omaa opetuslapseuden suorittamista.

A.D. Kingdom and empire on 12-jaksoinen sarja, joka on jatkoa The Bible -sarjalle. Kingdom and empiren tapahtumat alkaavatkin limittäin The Biblen kanssa. Sarjassa on erityistä se, että Jeesuksen kuolema käydään läpi Matteuksen evankeliumin mukaan, kun usein se dramatisoidaan Markuksen tai Luukkaan mukaan.

Jeesuksen kuoleman jälkeen Kingdom and empire -sarjassa keskitytään opetuslapsiin ja käydään läpi yhtenevästi Raamatun mukaan Apostolien tekoja, aina lukuun 10 saakka. Ohjaajan ja näyttelijöiden tulkinta on onnistunutta: sarja on selkeä ja mielenkiintoinen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Hyvä sarja hyvältä tiimiltä

Sarja on lähtöisin Yhdysvalloista ja sen alkuperäiskieli on englanti. Tuottajia ovat Roma Downey ja Mark Burnett. Sarjaa ohjaamassa ovat olleet muun muassa Ciaran Donnelly, Tony Mitchell ja Paul Wilmshurst.

Sarjassa pääosia näyttelevät Juan Pablo Di Pace (Jeesus), Adam Levy (Pietari), Greta Scacchi (äiti Maria), Babou Ceesay (Johannes), Chipo Chung (Magdalan Maria) ja Richard Coyle (Kaifas).

Jatkoa Jeesus-elokuvien perinteeseen

Sarjaa katsoessa ei voi olla vertailematta näyttelijöiden suorituksia aiempiin Jeesuksesta kertoviin elokuviin. Sarjassa onnistutaan kuitenkin hyvin kuvaamaan minkälaista elämä oli Jeesuksen aikana ja hänen kuolemansa jälkeen.

Teksti: Roosa Ilomäki

Kuvat: A.D. Kingdom and Empire

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!