Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Bob Fu: Kiinan uskonnonvapaustilanne pahin sitten kulttuurivallankumouksen

 

Bob Fu vieraili Suomessa syyskuussa. Hän puhui muun muassa Kyrkhelg-tapahtumassa Kokkolassa.

Suomessa hiljattain vieraillut vainottujen kristittyjen puolestapuhuja Bob Fu näkee uskonnonvapauden kaventuvan Kiinassa.

Kristillisen ihmisoikeusjärjestö China Aidin perustaja ja johtaja Fu Xiqui eli Bob Fu näkee, että Kiinan uskonnonvapaustilanne on huonoimmillaan sitten 1960-luvun kulttuurivallankumouksen. Yhtenä esimerkkinä tästä on operaatio, jossa kahden vuoden aikana kirkkojen katoilta on poistettu 2 000 ristiä. Taustalla on Kiinan kristittyjen voimakas kasvu.

– Kommunistinen puolue on hermostunut kirkon kasvusta. He ajattelevat, että kristityt ovat poliittinen uhka. Kun nykyinen presidentti Xi Jinping astui virkaansa 2013, hän listasi rekisteröimättömien seurakuntien kristityt kansalliseksi turvallisuusuhkaksi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Valtion hyväksymillä rekisteröidyillä kirkoillakaan ei ole helppoa. Niiden kolehteja, toimintaa ja teologiaa syynätään nyt Bob Fun mukaan tarkemmin kuin koskaan aiemmin.

Lue Uuden Tien artikkelista lisää Kiinan kristittyjen kiristyvästä tilanteesta, diplomaattisen vaikuttamisen merkityksestä sekä Bob Fun omasta hätkähdyttävästä tarinasta, kuinka hän joutui pakenemaan Kiinasta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie