Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Nepaliin tarvitaan lisää kouluja

 

Bambuseipäät nousevat pystyyn Gimdin bambusta tehdyssä väliaikaisessa koulussa. Kuva: Antti Helin / Kirkon Ulkomaanapu

Suomen koulut ovat juuri sulkeneet ovensa kesäloman ajaksi, mutta Nepalissa koulut vasta avataan – ensimmäistä kertaa maanjäristyksen jälkeen.

Kirkon Ulkomaanapu on luvannut rakentaa 250 väliaikaiskoulua Nepalin tuhoalueille, ja niistä osa on avattu tänään ja eilen. Lisää kouluja avataan koko viikon ajan. Nepalin opetusministeriö pyytää kuitenkin Ulkomaanavulta lisäapua: Nepaliin tarvittaisiin vielä 250 koulua lisää.
”Paineet kasvattaa 250 koulun lupaus 500 kouluun ovat kovat”, kertoo opetusalan asiantuntija Johanna Kurki Katmandusta. Kirkon Ulkomaanavulla ei kuitenkaan ole resursseja näin suureen lisäavustukseen. Ulkomaanavun humanitäärisen avun päällikkö Eija Alavirta kertoo, että varat eivät yksinkertaisesti riitä, mutta mikäli rahaa saadaan lisää, myös kouluja rakennetaan enemmän.
Ongelmana kouluavun perille viemisessä ovat Nepalin vaikeakulkuset alueet. Kirkon Ulkomaanavun useat avustuskohteet sijaistevat pienissä kylissä, joihin matkaa on useita tunteja sekä autolla että jalan. Apu pitäisi kuitenkin saada perille pian, sillä Nepalin monsuunikausi lähestyy, ja runsaiden sateiden alettua tiet muuttuvat käyttökelvottomiksi.
Lähde: Kirkon Ulkomaanapu

Kuva: Antti Helin / Kirkon Ulkomaanapu

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.