Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kesän paras leiri

 

Parhaassa tapauksessa riparilta saa elinikäisiä ystäviä.

Kesän myötä alkaa myös rippileirikausi. Ripari on monen nuoren elämän käännekohta, sillä siellä yhdistyvät kaverit, aikuistuminen sekä tärkeät uskonkysymykset.

Huolimatta rippikoulun suosion hienoisesta laskusta, riparille mennään edelleen hakemaan uusia ystäviä, elämyksiä ja omaa henkilökohtaista uskoa. Monille ripari onkin se elämän paras leiri.

Tavallinen tai teemaripari – sisältö on sama!

Nykyään suosiota kasvattavat teemariparit, eli leirit, joilla uskonopetuksen lisäksi pääsee harrastamaan monenlaista. Kansanlähetyksen leireillä pääsee urheilemaan, laskettelemaan tai kehittämään omaa luovuutta musiikin, kuvataiteen tai valokuvauksen kautta.
Niin teema- kuin perinteisemmilläkin ripareilla on paljon samoja asioita. Opetus ja keskustelut kristinuskosta, raamattuhetket, leikit, pelit sekä kaikki isosten järjestämät aktiviteetit ja iltaohjelmat luovat ripareilla yhteishenkeä ja muodostavat pitkäaikaisia ystävyyssuhteita.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Miksi rippileiri on niin tärkeä?

– Siinä on varmaankin monta asiaa, jotka yhdessä tekevät riparista hienon kokemuksen, arvioi Kansanlähetyksen rippikoulutyön vastaava Mauno Lehto: Aikuistuminen, uskonasiat, isot kysymykset ja toisten nuorten seura – kaikki nämä yhdessä vaikuttavat riparikokemukseen.
“Rippikoulussa on mahdollisuus irroittautua toviksi muusta elämästä ja pysähtyä pohtimaan suhdetta Jumalaan ja omaan itseensä”, nuorisopastori Timo Liiri tiivistää asian Suomen Raamattuopiston sivuilla.
Susanne Holma oli rippikouluun mennessään kärsinyt pahasta kiusaamisesta jo pitkään, eikä tuntemattomien seurassa vietettävä leiri innostanut. Ripari osoittautui kuitenkin hienoksi kokemukseksi.
– Pelkäsin riparille menoa, kun en tuntenut siellä ketään. Pelko osoittautui turhaksi, kun sainkin hyviä ystäviä riparilta, enkä ollutkaan ulkopuolinen. Jeesus tuli mulle todelliseksi leirin aikana ja sain antaa rukouksessa kiusaajilleni anteeksi. Leirillä sain kokea olevani hyväksytty ja rakastettu, se teki mun riparista hienon kokemuksen, Holma kertoo.

Kuva: marusya21111999 /pixabay

 

Aiheet

,