Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Narinkkatorilla kajahti Suvivirsi

 

Suvivirsi-tapahtumilla tuetaan kouluprojektia Kambodžassa. Kuva: Zara Järvinen/ Kirkon Ulkomaanapu

Suomessa kouluvuoden päätökseen ja kesäloman alkuun liitettävällä Suvivirrellä tehdään tänäkin vuonna hyvää.

Suomessa kouluvuoden päätökseen ja kesäloman alkuun liitettävällä Suvivirrellä tehdään tänäkin vuonna hyvää.

Narinkkatorille kokoontui tänään kahteen Stadin Suvivirsi -tapahtumaan väkeä laulamaan Tommi Kaleniuksen, Emma Salokosken ja Suvivirsi-bändin johdolla. Laulettaviksi kappaleiksi oli valittu Suvivirren lisäksi Kirkonulkomaan avun lauluvihkosta suomalaisille tuttuja kappaleita uusilla sovituksilla.

KRS Krito 10.-23.6.

Kirkon Ulkomaanavun ja seurakuntien järjestämien Suvivirsi-tapahtumien kautta tuetaan tänä vuonna Kambodžan lapsia. Kerätyillä varoilla halutaan auttaa Slorkramin alakoulun oppilaita. Koulun tilat ovat tällä hetkellä jopa vaaralliset pienille oppilaille. Tarkoituksena on remontoida tilat turvallisiksi ja mahdollistaa niissä muun muassa tietokoneiden käyttö. Remontoinnin lisäksi rakennetaan uusi koulurakennus. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 70 000 euroa.

Vaikka kambodžalaislapsista lähes kaikki aloittavat koulunkäynnin, koulun kokonaan käyneitä lapsia on kuitenkin vain viidennes. Vuosittain yli miljoona lasta jättää koulun kesken. Ilmiön suurimmaksi syyksi nimetään köyhyys.

Suvivirsi-tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Narinkkatorin tapahtuma oli liitetty Helsingin seurakuntien vuonna 2010 aloittamaan Suvivirren sunnuntai -päivään.

Lähde: Suvivirsi.fi, Kirkon ulkomaanapu, Valomerkki