Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Musiikkinäytelmä pohtii julkisuutta

 

Pappi ja oopperalaulaja Risto-Pekka Alhainen on Tangolaulajan pääroolissa.

Seinäjoella heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävillä Suomen Vapaakirkon kesäjuhlilla saa kantaesityksensä Jaakko Pihlajamäen näytelmä Tangolaulaja. Sen esittää Kristillinen Teatteriyhdistys ja ohjaa Timo Kankainen. Tangolaulaja on musiikki- ja ihmissuhdenäytelmä.
– Alkupuolella lauletaan ikivihreitä tangoja ja myöhemmin ikivihreitä hengellisiä lauluja, Jaakko Pihlajamäki kertoo.

Julkisuuden syöksykierre

Päähenkilö on maineeseen nouseva iskelmälaulaja Harri Hanka. Menestyksen mukana tulevat myös julkisuuden varjopuolet. Rankkaan kierteeseen joutuva Harri on jo menettämässä perheensä, kun hän kohtaa Jeesuksen.

KRS Krito 10.-23.6.

Pian alkaa kuitenkin uusi kierre. Uskoon tullutta julkkislaulajaa riepotetaan hengellisissä piireissä sinne tänne. Hän laulaa, todistaa ja saarnaa. Ylpeys ja ankara usko aiheuttavat romahduksen. Loppu on kuitenkin onnellinen.

– Fiktiiviseen tarinaan on yhdistelty usean ihmisen elämänkokemuksia, Pihlajamäki toteaa.

Matka ja prosessi

Ohjaaja Timo Kankainen tiivistää esityksen ”maailman ja omantunnon ristiriidan matkaksi”, johon katsoja liittää oman osuutensa.

– Jaakon käsikirjoitus on äärettömän tosi. Koetamme teatterin keinoin saada tämän prosessin kerrotuksi kaikille ymmärrettävällä tavalla.

Keskeisiä rooleja esittävät Risto-Pekka Alhainen, Elina Toivonen ja Kimmo Rantanen. Alhainen toimii pappina Ilmajoella. Hänellä on oopperalaulajan koulutus ja esiintymisiä vuosien kuluessa muun muassa Keski-Euroopassa.

Kesäjuhlilla näytelmästä on kolme esitystä. Tangolaulajaa esitetään myös Seinäjoen Tangomarkkinoiden aikana. Varsinainen näytäntökausi on syksyllä.

Kristillinen teatteriyhdistys on toiminut yli 15 vuoden ajan. Ks. Kristy

Teksti ja kuva: Jukka Sahlberg

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024