Nälkä ja tartuntataudit uhkaavat Pakistanin tulvien uhreja

 

Tartuntataudit leviävät saastuneessa vedessä kahlaavien tulvauhrien keskuudessa.

Pakistanissa 800 000 ihmistä on YK:n mukaan vaarassa kuolla nälkään tai sairauksiin, jos heille ei saada apua ilmateitse.

Monille tulvaveden saartamille alueille ei pääse muuten kuin helikoptereilla. YK on vedonnut jäsenvaltioihinsa, jotta pelastustöihin saataisiin lisää helikoptereita.

Kansainvälistä yhteisöä on moitittu hidastelusta Pakistanin auttamisessa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kolme viikkoa sitten alkaneissa suurtulvissa 1500 ihmistä on kuollut ja 5 miljoonaa jäänyt kodittomiksi. Tulvat vaikuttavat 17 miljoonan pakistanilaisen elämään.

Nälän lisäksi katastrofin seuraava vaihe ovat tartuntataudit, jotka ovat alkaneet levitä saastuneessa vedessä kahlaavien tulvauhrien keskuudessa. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan ripuli-, kolera ja malariatapaukset lasketaan jo sadoissa tuhansissa.

Pakistanilaisten hätä näyttää jääneen etäiseksi monille tavallisille suomalaisille. Avustusjärjestöjen katastrofikeräykset ovat tuottaneet keskimääräistä heikommin.

Tulvan väistyttyä alkaa valtava jälleenrakennustyö, jota varten Pakistan tarvitsee miljardeja ulkomaista apua. Monilla ei ole mihin palata, sillä talot, karja ja sato siemenviljoja myöten ovat tuhoutuneet.