Mikko Matikainen Sansan toiminnanjohtajaksi

 
Istuva mies puhuu mikrofoniin.

− Haluan palvella Jumalan valtakuntaa ja työyhteisöä sillä, mitä minulla on, kuunnella ja johtaa lempeän määrätietoisesti, Mikko Matikainen sanoo. Kuva Medialähetyspäiviltä 9.6.2023: Ari Suomi.

Medialähetys Sanansaattajien kotimaantyön johtaja Mikko Matikainen, 53, on valittu järjestön toiminnanjohtajaksi 1. heinäkuuta alkaen. Valinnasta päätti Sansan hallitus lauantaina 17. kesäkuuta Hyvinkäällä.

− Sansan alkuperäinen näky median kautta tehtävästä lähetystyöstä sytyttää minua todella paljon. Se on myös syy, miksi olen tullut Sansaan. Olen kiitollinen työporukasta, jonka kanssa tätä työtä yhdessä teemme, hän vakuuttaa.

Vantaalla asuva Mikko Matikainen aloitti Sansan kotimaantyön johtajana lokakuussa 2022. Lähetystyö on ollut hänelle aina ”kosketusetäisyydellä”. Radio-ohjelmien tekeminen, kirjoittaminen ja muu mediatyö ovat vahvistaneet halua tehdä medialähetystyötä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

− Haluan palvella Jumalan valtakuntaa ja työyhteisöä sillä, mitä minulla on, kuunnella ja johtaa lempeän määrätietoisesti, hän sanoo.

Ennen Sansaa Mikko Matikainen toimi Kansan Raamattuseuran koulutuspalvelujen johtajana vuodesta 2013. Hänellä on seurakuntatyön kokemusta yli 20 vuotta, joista 13 vuotta kirkkoherrana Vantaan Rekolassa sekä Halikossa. Teologian maisterin tutkinnon lisäksi hän on suorittanut mm. johtamisen erikoisammattitutkinnon.

− Tunnemme Mikon jo ennestään innostavana johtajana. Hänen kanssaan on ilo kehittää Sansaa kohti tulevaisuuden mahdollisuuksia, kertoo hallituksen puheenjohtaja Ville Hoikkala.

Mikko Matikainen kertoo rentoutuvansa liikunnan, luonnossa viipyilyn ja erilaisten kunnostustöiden parissa. Hän on naimisissa Riinan kanssa, ja perheeseen kuuluu myös aikuisuutta lähestyvä tytär.

Lue Mikko Matikaisen haastattelu Sansa-lehdestä 4/2022.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa