Mari Leppänen lähdössä ehdokkaaksi Turun piispanvaaliin

 

– Teen töitä sen eteen, että ihminen voisi tuntea olevansa kotona maan päällä ja taivaan alla, Mari Leppänen sanoo. Kuva: Antti Partanen

Kuusikymmentä Turun arkkihiippakunnan pappia on pyytänyt hiippakuntadekaani Mari Leppästä asettumaan ehdolle Turun piispanvaaliin. Mari Leppänen on vastannut kutsuun myöntävästi.

”Moni on pyytänyt mukaan, ja olen harkinnan jälkeen lupautunut ehdolle. Ajattelen vaalia levollisin mielin. Tarvitsemme rohkean, rukoilevan ja rakastavan kirkon. Teen töitä sen eteen, että ihminen voisi tuntea olevansa kotona maan päällä ja taivaan alla” Leppänen sanoo.

Mari Leppänen (s. 1978) työskentelee hiippakuntadekaanina Turun arkkihiippakunnassa. Leppäsellä on 15 vuoden ajalta työkokemusta kirkon eri tehtävistä: hän on aiemmin toiminut muun muassa Turun tuomiokapitulissa piispan erityisavustajana, projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina ja tiedottajana Liedon seurakunnassa.

Jalohaukat vko 3 SMy

Kannatusryhmän mielestä Mari Leppäsen työkokemus erityisesti hiippakuntadekaanina antaa hyvää pohjaa piispan työhön. Nykyisessä dekaanin työssään Leppänen osallistuu hiippakunnan päätöksentekoon, johtaa hiippakunnallista kehittämistoimintaa, tukee seurakuntien esimiehiä ja työyhteisöjä, kouluttaa työntekijöitä, ja vastaa hiippakunnan viestinnästä. Piispan tehtäväkenttä, arkkihiippakunnan seurakuntien tilanne sekä muutos, jonka keskellä koko kirkko on, on Leppäselle tuttua.

”Marin puheista välittyy viisas, kiihkoton ja käytännönläheinen suhtautuminen uskoon ja kirkon elämään. Hän on osoittanut erinomaista ymmärrystä seurakuntien tilanteista ja tarpeista. Hän on vakuuttava ja luottamusta herättävä”, sanoo kirkkoherra Marianne Känä Ulvilasta.

”Luotettavuus ei synny titteleistä, meriiteistä tai muistakaan taustatekijöistä. Luotettavuus syntyy siitä, kun ihminen uskaltaa olla oma itsensä toisten edessä ja uskollinen kutsumukselleen. Marilla on tahto tehdä työtä yhteisen hyvä eteen, taito kuunnella ihmisiä ympärillään, viisautta tunnistaa oikea yhteinen suunta ja rohkeutta kulkea sitä kohti”, toteaa kappalainen Valtteri Virta Raumalta.

Leppänen on koulutukseltaan filosofian ja teologian maisteri. Hän asuu puolisonsa ja kolmen lapsensa kanssa Liedossa.

Vaalissa äänioikeutetut maallikot valitaan seurakunnissa kesäkuun aikana. Piispanvaalin virallinen ehdokasasettelu alkaa ‪6.7.2020 ja vaalien ensimmäinen kierros käydään 5.11. Mahdollinen toinen kierros on ‪3.12.2020.